Turbūt niekam nepaslaptis, kad Piterio Džeksono "Žiedų valdovo" ekranizacijos nėra pirmasis bandymas perkelt knygas į ekraną. Pirma, 1977m žiūrovus pasiekė "Hobitas". Toliau 1978 - "Žiedų valdovas" ir 1980 - "Karaliaus sugrįžimas". Taigi, kokie įspūdžiai? Patiko, nepatiko?
Aš ką tik pažiūrėjau "Hobitą" ir man ganėtinai patiko. Piešimo stilius savotiškas. Nepasakysiu, kad labai gražiai nupiešta, bet patiko niūruma tamsuma. Ypač tiko Gūdžiagirėje ir orkų olose. Patiko hobitų nupiešimas. Baisiai mieli padarėliai.

Tiksliau jis vienas. Nes "vaidino" tik Bilbas, bet to užteko susižavėt. Orkai irgi visai neblogai padaryti. O jau kaip nustebino elfai.

Kas matė supras. Nežinau čia ką norėjo pavaizduot. Mėlynos odos spalvos. Kažkokius laukinius

Bet jėga. O Elrondas su aureole primine labiau Valą negu elfą. Bet gražiai atrodė. Visiškai kvailai IMO atrodė Golumas, kuris labiau priminė dinozaurą, negu buvusį hobitą. (Gal dėl žiedo paūgėjo?) Vien Golumo galva sudarė apie pusę mažylio Bilbo.

Drakonas irgi visai nieko nupieštas. Žodžiu, IMHO interpretacija gan vykusi. Patiko, kad daug dainų skamba einant filmui. Kas nematė gėdykitės, nes tai juk VIENINTELĖ "Hobito" ekranizacija.
Dar kažkada žiūrėjau "Return of the King"... Daug nekomentuosiu, bet ten man jau kažkodėl nelabai patiko. Nors piešimo stilius tas pats, veikėjai tokie pat, bet kažkas neto. Dabar net tiksliai neatsimenu. Siužetas kažkoks
skersas.
Na tai kas matėt? Kokie įspūdžiai?