Tomai, o Sapkowskis - realistas? (Man tai taip atrodo, netgi atrodo, kad veikėjai - visai šiuolaikiniai žmonės su savo problemomis). Beje, man patinka (tik "Raganius" truputį per daug ištemptas).
Apie Perumovo kūrybą kol kas nemanau nieko. Man tiesiog nepatinka, jog keletą išspausdintų knygų jis parašė apie ne savo pasaulį. Lygiai taip pat nepatiktų, jei kas nors būtų parašęs visai "nerealistišką"
tęsinį. Tiek to, jis nekaltas, aplinka kalta

Man neatrodo, kad vaizduojamo pasaulio realistiškumas labai priklauso nuo jo panašumo į mūsiškį vienu ar kitu istorijos momentu ir nuo vaizduojamo purvo kiekio. "Raganiaus" ir Ardos pasauliai man atrodo realistiški, nors - savaip. Svarbiausia, kad vaizduojama visata turėtų vidinę logiką ir būtų pakankamai sudėtinga. Tolkino pasaulyje, bent jau mano nuomone, vidinės logikos netrūksta.
P.S. Tomai, negalėtum patikslinti, ar, kalbėdamas apie Tolkino pasaulį, turi omeny tik ŽV ir "Hobitą"? "Silmarillion" tikrai yra užuominų apie rasizmą, o "Athrabeth Finrod ah Andreth" moteriškė atviru tekstu priekaištauja elfų karaliui, kad jie į žmones žiūri ne taip ir jų nesupranta.