Joou, Legolas20, skamba įspūdingai, nors buvo galima ir paprasčiau, pvz.,
"Domiuosi/turiu knygų daile, biologija, kalbomis ir įvairiais tikėjimais" ir pavardyti kelias mylimiausias (man patiko tavo dailės knygos, mielai pati tokias turėčiau savo lentynoje),
nes pagalvok, kas jei visi pradės vardinti visą makulatūrą iš savo lentynų? O aš kai kurias knygas laikau ir spintoj, ir po lova dėžėj, dar pats dalykas "lentyna", kaip platesnė sąvoka, pas mane egzistuoja "mano knygų lentyna" pas mane namie, ir "mano knygų lentyna" pas tėvus (ten lentynos palėpėje...).
O šalia mano darbo yra biblioteka, beveik kasdien ten įkišu nosį - kartais ant staliuko prie durų galima rasti knygų (kaip po eglute per Kalėdas...

), ten ar žmonėms nebetelpa, ar vietos nebeturi, ar gal koks žmogeliukas pasimiršta (brrr...) ir jas ten suneša - labai gražu, tikrai, žymiai geriau, nei į konteinerį sumesti. Tai va,
pastaruoju metu mano knygų lentyna pasipildė dar keliom "Zenito" ir "Drasiųjų kelių" knygom, keliom įvairių tautų pasakų, keliom knygiūkštėm apie Dž.Bondą, įdomus veikaliukas "Augalai ir kosmetika" (1987m), Ž.Verno "15m. kapitonas", Vinetu III, "Aukso veršis" ir "12 kėdžių" (naujos knygos, siaubas, kodėl jas išmetė, beje jos jau dubliuojasi su "knygų lentyna" pas tėvus), na dar "Kaip grūdinosi plienas" (why not?) ir "Nuotykiniai užs.rašytojų kūriniai" su E.A.Po ir A.K.Doliu....
Tik laiko skaityt nelabai.

Miegu žiemos miegu, nežadinti iki pavasario (apytiksliai iki kol braškės ims nokti)
Braškės jau raudonuoja, o aš miegosiu toliau - iki Kalėdų...
Kalėdos praėjo - nežadinti iki alyvinių obuolių!
O paskui - iki žibučių...
Žibučių prirankiojau, gal palaukti grybų...
Laukiu, kol vanduo sušils...