Ir dėl to aš nemėgstu tartis dėl to namo muziejuj...

Blatas ten toks, kad to namo administratorė yra mano mamos draugė, kuri vis tiek turi iš to namo užsidirbti sau atlyginimą. Anksčiau verkdavau, kad mes visi - biedni moksleiviai, tad tepaprašydavo surinkti iš žmogaus po 10 litų už 1 nakvynę nakvynę (bet ne mažiau 400 lt iš viso) + 2-3 Lt už muziejaus lankytojo bilietą. Tai veikė kelis metus. Vėliau matyt suprato, kad mes vistiek niekur nedingsim, o jei ir dingsim, busim mažas (jei apskritai būsim) nuostolis, tad pradėjo prašyti realesnės kainos, tai yra 20 Lt nuo žmogaus už vieną nakvynę. Net ir tada, kažkaip pavyko už 2010-2011 rudenines stovyklėles tesumokėti berods 400 ir 300 Lt atitinkamai, sakant, kad tiesiog daugiau nesurinkau... nebeprisimenu tiksliai, bet berods tikrai ne visi mokėjo po 20 Lt už nakvynę. Vienu žodžiu, nusibodo man verkti prieš ją, tad kaina ir yra tokia, kokią Laiqua susakė: 20 Lt žmogui už vieną nakvynę + 3 Lt už muziejaus lankytojo bilietą (moksleiviams ir studentams 2 Lt už bilietą

). Ar tai teisinga ar ne, ką aš žinau... man logiškiau būtų rinkti kažkokią konkrečią sumą, na, bet namas ne mano, ne mano tėvų - nemokamai visada galiu pasiūlyti tik Meškučius

. Ir vis tik - muziejus yra muziejus ir aplinka man Gimtadieniams ten visad labiau patikdavo - sumokėti už tai papildomus 40 lt, bent jau man, ne taip jau ir gaila ar neįmanoma. Bet kokiam pigiausiam pakelės hostelyje greičiausiai nelabai įmanoma rasti nakvynės pigiau nei už 50 lt, tad 20 Lt... manau tai vis dar blatas

. Suprantu le_golo ir Mortos ir situaciją, kai jiems dar kelionė papildomai kainuos kokius 200-250 lt, bet sorry, ne ką galiu padaryti

.
VU observatorija Molėtuose paprašė (jei teisingai dabar atsimenu) po 18 Lt už lovą nakčiai (jų tam alytnamyje yra 12, už ant žemės miegančius nebūtų ėmę nieko), bet už salę arba arbatinę - po 200 Lt/valandai už pirmas dvi valandas ir po 100 Lt/valandai vėlesnėms valandoms - Laiqua paskaičiavo, kad būtų pigiau nei muziejuje tik tuo atveju, jei būtų daugiau nei 50 falyvių... Taigi, tiesiog neradom kitų pigesnių civilizuotų vietos variantų.
Jei kam tikrai per daug 42-43 Lt, visad galit atvažiuoti šeštadienį iš ryto, tada kaina bus 22-23 Lt. Bet šiaip tikrai labai kviečiam atvažiuoti penktadienį: į naktinį žygį - O TAIP!

, šiaip linksmas naktines šėliones po tūso Vilniaus kavinėje
... ir Hobito 3D seansą, ei, gi ryt ir išeina 3D Blu-ray! Tiesa, aš galėsiu kažkam paskolinti tik dvejus red-cyan akinius). Laukia geras tūsas, Dešimtmečio, wow, nekantrauju!

"Few now remember them ... yet still some go wandering, sons of forgotten kings walking in loneliness, guarding from evil things folk that are heedless."