Pliurpimas nr. 19
-
- Mūvėjo Žiedą
- PranešimaiCOLON 328
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 18:12
- MiestasCOLON Kaunas
- CONTACTCOLON
- ancalima
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 117
- UžsiregistravoCOLON 28 Bal 2006, 16:52
- MiestasCOLON lietaus debesis
hmmm.....kažkur skaičiau...atrodo "Teo kelionėj"...na, primityviai pabandysiu išdėstyti....
Na, atseit, keleto religijų susiliejimas, ką aš žinau....
Jeigu tinkamas pavyzdys... Joninės - kiek žinau pagoniška šventė, bet krikščionybė pritaikė ją sau, tik nžn kaip ... Na, Joninės - Jonų vardadienis, Jonas Krikštytojas, o pagoniškai net nžn , kokia jų reikšmė, gal ilgiausia diena? Nžn, kaip kitaip paaiškint...Ir nebūtinai religijos...
Nežinau, ar teisingai čia paaiškinau... Gal išvis ne tai tas žodis reiškia
Na, atseit, keleto religijų susiliejimas, ką aš žinau....
Jeigu tinkamas pavyzdys... Joninės - kiek žinau pagoniška šventė, bet krikščionybė pritaikė ją sau, tik nžn kaip ... Na, Joninės - Jonų vardadienis, Jonas Krikštytojas, o pagoniškai net nžn , kokia jų reikšmė, gal ilgiausia diena? Nžn, kaip kitaip paaiškint...Ir nebūtinai religijos...
Nežinau, ar teisingai čia paaiškinau... Gal išvis ne tai tas žodis reiškia
Paskutinį kartą redagavo 1 ancalima. Iš viso redaguota 28 kartus.
Pagoniškos Joninės (tiksliau tariant Rasos, Rasos šventė, Kupolės...) reiškia saulėgrįžą - kai vėl pradeda ilgėti naktys. Pagonys švenčia Kupoles, dėkodami Saulei ir prašydami jos daugiau šviesti. Taip pat jie dėkoja ryte krentančiai rasai, surenka ją nuo žolės ir duoda gyvuliams gerti ją, kad sveiki būtų ir panašiai. Taip pat pagonys maudosi ryto rasoje, o paskui apibėga aplinkui daržą, kad geriau daržovės augtų. Laužus dega dėkodami Saulei ir norėdami apsiginti nuo piktųjų dvasių, kurių tokią magišką naktį tiesiog knibždėte knibžda.
Na, kažkas panašaus. Bent jau aš tiek žinau. O gal tau čia nieko nereiškia, galbūt aš visai ne taip atsakiau į tavo klausimą...
Na, kažkas panašaus. Bent jau aš tiek žinau. O gal tau čia nieko nereiškia, galbūt aš visai ne taip atsakiau į tavo klausimą...

[size=75]"Toji akimirka, kai neteisingai pasielgi, gali būti gražiausia tavo gyvenime."[/size]
- ancalima
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 117
- UžsiregistravoCOLON 28 Bal 2006, 16:52
- MiestasCOLON lietaus debesis
Kaip aiškai čia viską išdėstei
O gal tiksliai žinai, ką reiškia 'sinkretizmas' , nes aš dabar vartau knygą, bandydama atsiminti, kur apie tai buvo rašyta

O gal tiksliai žinai, ką reiškia 'sinkretizmas' , nes aš dabar vartau knygą, bandydama atsiminti, kur apie tai buvo rašyta
Paskutinį kartą redagavo 2 ancalima. Iš viso redaguota 28 kartus.
Ar tikrai aiškiai ar čia dar vienas bandymas pasišaipyti? 
Kas yra sinkretizmas aš nežinau.
Kažką girdėjau (kažką panašaus į tavo pasakymą dėl religijų susiliejimo ar kažką panašaus), bet nieko tikro nežinau 

Kas yra sinkretizmas aš nežinau.

[size=75]"Toji akimirka, kai neteisingai pasielgi, gali būti gražiausia tavo gyvenime."[/size]
Čia buvo ne apie tave ir ne apie šio forumo narius. Čia iš gyvenimo.
O štai ką radau apie sinkretizmą:
sinkretizmas — nediferencijuota daiktų būsena.
Nelabai kas man aiškiau, bet šiokį tokį supratimą turėsiu. Gal atsiras koks nors geras žmogus (arba ne žmogus) ir paaiškins ką nors apie tą sinkretizmą ką nors daugiau...
TAISA: dabar aš mąstau, ką reiškia diferencijuota
Tie mąstymai turbūt nesibaigs visą gyvenimą, o viskas prasidėjo nuo sinkretizmo 
O štai ką radau apie sinkretizmą:
sinkretizmas — nediferencijuota daiktų būsena.
Nelabai kas man aiškiau, bet šiokį tokį supratimą turėsiu. Gal atsiras koks nors geras žmogus (arba ne žmogus) ir paaiškins ką nors apie tą sinkretizmą ką nors daugiau...
TAISA: dabar aš mąstau, ką reiškia diferencijuota

Paskutinį kartą redagavo 1 Elleth. Iš viso redaguota 28 kartus.
- KRONAS
- Forumo barzdyla
- PranešimaiCOLON 617
- UžsiregistravoCOLON 20 Bal 2005, 11:47
- MiestasCOLON Vežimas Pietiniam kely...
- CONTACTCOLON
eilinis floodas....
use your PM, young forum user!...
//Kronas mąsto ant kurios sienos geriausia būtų pasikabinti šių dviejų ilgaliežuvių iškamšas.//
use your PM, young forum user!...

//Kronas mąsto ant kurios sienos geriausia būtų pasikabinti šių dviejų ilgaliežuvių iškamšas.//
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
[size=75] Boyar Aleksandr of Kislev[/size]
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
[size=75] Boyar Aleksandr of Kislev[/size]
Nervus į konservus. "Tokiais" paaugliais nebuvom.
Krono pastebėjimas teisingas. Ir anksčiau buvo minima, kad jei diskusija tarp dviejų asmenų, tai kodėl gi jie negalėtų susirašinėti AŽ? Ypač jei jau net pliurpaluose naudojamas neįskaitomas šrifto dydis, tai manau AŽ gal tinkamiau.
Čia tik šiaip IMHO pastebėjimas. Mes čia ramiu tonu, tad apsiramink, nassa. Išsimiegok.
Krono pastebėjimas teisingas. Ir anksčiau buvo minima, kad jei diskusija tarp dviejų asmenų, tai kodėl gi jie negalėtų susirašinėti AŽ? Ypač jei jau net pliurpaluose naudojamas neįskaitomas šrifto dydis, tai manau AŽ gal tinkamiau.
Čia tik šiaip IMHO pastebėjimas. Mes čia ramiu tonu, tad apsiramink, nassa. Išsimiegok.
---
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:16
- MiestasCOLON Reality: Extended Edition
- CONTACTCOLON
Tokiais nebuvom, nes interneto neturėjom. Kieme pliurpdavom
Nekuklia nuomone, visai asmeniniai pokalbiai yra žinutės
birželio 28, 2006, 22:06
birželio 28, 2006, 22:12
o prasidėjo jie jau pirmoje birželio 28, 2006, 22:03 pusėje.
Tai tikrai reikėtų rašyti AŽ.
O sinkretizmas JRRT kūrybai, manyčiau, irgi būdingas, ne tik lietuviškajai krikščionybei ant pagoniškojo substrato.
Tegyvuoja sinkretizmas! http://en.wikipedia.org/wiki/Syncretism

Nekuklia nuomone, visai asmeniniai pokalbiai yra žinutės
birželio 28, 2006, 22:06
birželio 28, 2006, 22:12
o prasidėjo jie jau pirmoje birželio 28, 2006, 22:03 pusėje.
Tai tikrai reikėtų rašyti AŽ.
O sinkretizmas JRRT kūrybai, manyčiau, irgi būdingas, ne tik lietuviškajai krikščionybei ant pagoniškojo substrato.
Tegyvuoja sinkretizmas! http://en.wikipedia.org/wiki/Syncretism
Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- hekla
- Baltosios Tarybos Varda
- PranešimaiCOLON 607
- UžsiregistravoCOLON 04 Rgs 2005, 12:24
- MiestasCOLON vlk...
Taip, sutinku. Bet kiek atsimenu, floodinimas nemirtingas, ką daryti?... pavargau (ir ne tik aš) nuo šitų floodintojų ir juos keikiančių (nors Kronas....le_golas rašėCOLON Ne visi forumo, kaip jūs vadinat, "paaugliai" floodina.![]()

Taisa1: Pasirodo daug painiavos, kai hobitus šauki mažybiniu pavadinimu..
Taisa2:Le_golas, mėgsti futbolą?..O kuo nusikalto RUSAI?
Paskutinį kartą redagavo 2 hekla. Iš viso redaguota 29 kartus.
[url]http://s1.gladiatus.lt/game/c.php?uid=25585[/url]