Ellorion rašėCOLONKadangi čia
Pliurpalynė,

noriu paklausti visų (kas nori galit neatsakyt)

Ką jūs studijuojat/dirbat? Ypač būtų įdomu Starlin atsakymas o kiti būtų tik vienu nanometru mažesniu ypačiu įdomūs, ta prasme atsakinėkit
visi kad nori
ačiū

Pirmiausia: null - filologas?!! :shock: *griūna vietoj* Trūksta žodžiu. Netikiu. Nu netikiu, ir taškas.
O kuomgi aš tokios garbės nusipelniau, Ellorion?

Šiaip keista, kažkodėl buvau įsitikinus, kad dauguma žino, ką studijuoju (nes juk su forumu drauge ir egzus laikiau, ir dėl įstojimo jaudinausi...) Studijuoju mokslą, kurio niekas nežino -
sinologiją 
VU Orientalistikos centre. Studijų programa vadinasi "Lyginamosios Azijos studijos", šiuo metu yra trys kryptys - sinologija, japonologija, indologija. Mokomės savo regiono kalbų (šiuo metu šiuol. kinų kalba, nuo kitų metų turėsim tibetologijos kursą, dar mokysimės senosios kinų), turėjom bendrą sinologijos įvadą, šiaip šiais metais daugiausiai bendro pobūdžio humanitariniai dalykai: anglų kalba, lyg. civilizacijų istorija (mirtis :shock: ), sociokultūrinė antropologija (:supz:), Vakarų filosofijos istorija. Bent jau man asmeniškai šiuo metu krūvis mažokas. Mane reikia priversti, ir aš padaryčiau daugiau - pvz. suprantu, kad galėčiau savarankiškai skaityti gausybę storų knygų, savarankiškai stumtis į priekį kinų kalboje, bet kol nepriverčia, tai ir neatsiverčiu nieko. O tai jau blogai. Yra daug privalumų, yra ir trūkumų. Jeigu nori smulkiau, klausk AŽ, bet vis tiek nemanau, kad stosi

Indologai, beje, šiuo metu kremta sanskritą (kas yra tikra katorga - paklauskit jų apie gramatiką...), japonologai, be abejo, - japonų kalbą.