Šiuo metu esu 10-oje klasėje ir jau senokai domiuosi studijomis, planuoju ateitį. Savo apmąstymus, ir jiems kylančius klausimus, išskirstyčiau į dvi grupes.
Pirmiausiai, astronomija mane visada žavėjo. Galbūt ir nesiejau jos su savo tolesniu gyvenimu, bet visvien, natūraliai domėjausi ir svarbiausia - su malonumu. Asmeniškai, man neblogai sekasi visi gamtos mokslai, perprantu ką reikia gan lengvai, biologijoje turiu netgi medalį. Štai čia ir didžiausia problema - žingsnio pasirinkimas. Jei keliaučiau rekomendacijų keliu (kurios išties grįstos, turiu pripažint), studijuočiau biochemiją - itin šiais laikais perspektyvų mokslą. Bet klausyčiau, kaip sakoma, širdies, rinkčiaus astrofiziką. Kertasi keliai, todėl klausimas - ar verta. Ar verta krimsti astrofiziką? Kokios perspektyvos? Vėlgi, darbas... irgi aktualu, išsimaitinti privalėsi.
Tuo pačiu dilema - ar likti čia, ar studijuoti užsienyje? Girdėjau astrofizika vakaruose yra daug plačiau, kokybiškiau dėstomas dalykas, aišku aktualu ir kaina.
Žodžiu, laukiu žmonių su nuomone atsakymų, patarimų. Iš karto dėkui