Muzika
- ernestasgr
- Girdėjo apie Žiedą
- PranešimaiCOLON 44
- UžsiregistravoCOLON 15 Sau 2011, 21:40
- MiestasCOLON Gondolinas
muzika
Kokia jums labiausiai patinkanti epinė muzika?Man labiausiai patinka Requiem For A Tower.
- Laiqualasse
- Melkoras Morgotas Metraštininkas
- PranešimaiCOLON 8383
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 18:22
- MiestasCOLON negyvenu, tai žalingas įprotis
- CONTACTCOLON
Re: Muzika
Čia ta daina, kur kas antro filmo treileryje būna?
Graži kompozicija, nesiginčysiu.
O tai, kas patinka kitiems forumiečiams - nuo krisčian dram en beis iki to, ką Nimrodel vis sugeba iš jūtūbės ištraukti, rasi šioje gijoje

O tai, kas patinka kitiems forumiečiams - nuo krisčian dram en beis iki to, ką Nimrodel vis sugeba iš jūtūbės ištraukti, rasi šioje gijoje

And the strings crescendo like the sunrise in the sky
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
Re: muzika
Jei jau epic, tai tik metal. \m/ernestasgr rašėCOLONKokia jums labiausiai patinkanti epinė muzika?

Aethe, near my heart.
Without vanity, the ribbon.
Without duty, the wind.
Without blood, the victory.
- ernestasgr
- Girdėjo apie Žiedą
- PranešimaiCOLON 44
o kodel tik metal? 

hmm..
Gal todėl, kad metalistai sunkiau pasiduoda saldybėms. Nors, kai dabar galvoju, kartais ir metalas būna toooks cukruotas..
Taip, kad nebežinau ką atsakyt į tavo klausimą. O kokia muzika tau patinka? Be Requiem.

Aethe, near my heart.
Without vanity, the ribbon.
Without duty, the wind.
Without blood, the victory.
- Bombadilas
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 785
- UžsiregistravoCOLON 01 Bir 2009, 16:24
- MiestasCOLON Old Forest
Metalas yra epinis, nes jis metalas... Kas yra mates ne epinio metalo? Jeigu matet, vadinasi tai buvo ne metalas....
Hey! Come derry dol! Can you hear me singing? Old Tom Bombadil is a merry fellow;
Bright blue his jacket is, and his boots are yellow!
- Aldarion
- Dešimtmečio Meris
- PranešimaiCOLON 1519
- UžsiregistravoCOLON 10 Geg 2004, 14:17
- MiestasCOLON Rumšiškės/Kaunas
Įdomų čia klausimą uždavei, ernestasgr
. Na, man asmeniškai epiškumas natūraliai asocijuojasi su didvyriais, kovojančiais su blogiu už savo šeimas, namus, valstybę, o atsakant į konkretų klausimą apie mėgstamiausią epinę muziką, vienareikšmiškai - epinių filmų garso takeliai, ypač juose esančios lyriškos dainos! Requiem for a Tower išties gražus epinis kūrinys (esu ir ją daug kartų "sukęs"), bet labiausiai patikusiomis įvardinčiau štai šias dainas:
King Arthur - Song of Exile
Gladiator - Now We Are Free
LotR RotK - The Edge of Knight
LotR musical - Now and For Always (albuminė versija)
Asmeniškai, dainų su žodžiais galiu klausytis kur kas dažniau, nei vien tik instrumentinių kūrinių, bet ir tokių nevengiu. Be to, vertinu ir dainos kontekstą/istoriją (konkrečiai, dainos apdainuojamą filmo realiją, situaciją, personažą), ir geriausiomis laikau tas, kurių klausantis per kūną pradeda lakstyti šurpuliukai
Pirmosios dvi būtent tokios man ir yra, nors ir kitos dvi tik truputį mažiau "aštrios".
O ne epinės muzikos klausausi gana įvairios, išskyrus metalą ir didžiąją dalį roko, labiausiai mėgstu Avril Lavigne, Charlene Soraia, Laura Izibor, Miley Cyrus stiliaus popsą, nevengiu B.o.B. hiphopo, Breaking Benjamin alternatyvaus roko ar Dixie Chicks 'country' muzikos
.

King Arthur - Song of Exile
Gladiator - Now We Are Free
LotR RotK - The Edge of Knight
LotR musical - Now and For Always (albuminė versija)
Asmeniškai, dainų su žodžiais galiu klausytis kur kas dažniau, nei vien tik instrumentinių kūrinių, bet ir tokių nevengiu. Be to, vertinu ir dainos kontekstą/istoriją (konkrečiai, dainos apdainuojamą filmo realiją, situaciją, personažą), ir geriausiomis laikau tas, kurių klausantis per kūną pradeda lakstyti šurpuliukai

O ne epinės muzikos klausausi gana įvairios, išskyrus metalą ir didžiąją dalį roko, labiausiai mėgstu Avril Lavigne, Charlene Soraia, Laura Izibor, Miley Cyrus stiliaus popsą, nevengiu B.o.B. hiphopo, Breaking Benjamin alternatyvaus roko ar Dixie Chicks 'country' muzikos

"Few now remember them ... yet still some go wandering, sons of forgotten kings walking in loneliness, guarding from evil things folk that are heedless."
- ernestasgr
- Girdėjo apie Žiedą
- PranešimaiCOLON 44
Laegaladh rašėCOLONhmm..Gal todėl, kad metalistai sunkiau pasiduoda saldybėms. Nors, kai dabar galvoju, kartais ir metalas būna toooks cukruotas..
Taip, kad nebežinau ką atsakyt į tavo klausimą. O kokia muzika tau patinka? Be Requiem.
tada rokas
Aldas teisingai pastebėjo, kalbant tokiu klausimu pirma reikia apsibrėžti, kas yra epiškumas. Nes klausimas apie "epinę muziką" yra, sakyčiau, nekonkretus ir per daug laisvai interpretuojamas.
Kas dėl metalo - kaip "epinį" aš labiausiai suprasčiau heavy metal, power metal... O tie, kas mane pažįsta, žino, kad nei pirmo, nei antro nepernešu.
Čia dar, Tomai, sakei, kad visas metalas "epinis"... Ar tikrai? Tada nežinau, ar mes vienodai suprantam tą "epiškumą".
Aš nei technical death'e, nei hardcore'e, nei black'e nei dar daug kur "epiškumo" nejaučiu.
Anyway, turbūt reikia daryti išvadą, kad man epinė muzika nepatinka..
Kas dėl metalo - kaip "epinį" aš labiausiai suprasčiau heavy metal, power metal... O tie, kas mane pažįsta, žino, kad nei pirmo, nei antro nepernešu.

Čia dar, Tomai, sakei, kad visas metalas "epinis"... Ar tikrai? Tada nežinau, ar mes vienodai suprantam tą "epiškumą".

What have I got in my pocket?
- ernestasgr
- Girdėjo apie Žiedą
- PranešimaiCOLON 44
o ar kas nors klausesis sitos http://www.youtube.com/watch?v=RRdnRKni ... h_response
- Laiqualasse
- PranešimaiCOLON 8383
- CONTACTCOLON
Spėju, kad tą ir pats žinai, bet dažnai kaip "Epic metal" yra įvardijamos tokios grupės, kaip Bal-Sagoth. Nei heavy, nei power ten, bet epiškumo tikrai yrale_golas rašėCOLONKas dėl metalo - kaip "epinį" aš labiausiai suprasčiau heavy metal, power metal... O tie, kas mane pažįsta, žino, kad nei pirmo, nei antro nepernešu.![]()

- Nimrodel
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 944
- UžsiregistravoCOLON 12 Rgp 2007, 11:41
- MiestasCOLON Pilaitė
jo jo, ypatingai grinduke epiškumo daugle_golas rašėCOLONAldas teisingai pastebėjo, kalbant tokiu klausimu pirma reikia apsibrėžti, kas yra epiškumas. Nes klausimas apie "epinę muziką" yra, sakyčiau, nekonkretus ir per daug laisvai interpretuojamas.
Kas dėl metalo - kaip "epinį" aš labiausiai suprasčiau heavy metal, power metal... O tie, kas mane pažįsta, žino, kad nei pirmo, nei antro nepernešu.![]()
Čia dar, Tomai, sakei, kad visas metalas "epinis"... Ar tikrai? Tada nežinau, ar mes vienodai suprantam tą "epiškumą".Aš nei technical death'e, nei hardcore'e, nei black'e nei dar daug kur "epiškumo" nejaučiu.
¯\_(ツ)_/¯
Matai, tokio stiliaus kaip "epic metal" oficialiai nėra, bet kai kurios grupės taip save pasivadina. Tavo minėtieji save vadina "symphonic/epic black metal". Šiaip realiai, mano supratimu, kai grupė prie savo muzikos stiliaus prideda žodį "epic", jie tiesiog nenori rašyti "power". Nes stilistika panaši, metalo muzikoj tą stereotipinį muzikos "epiškumą", kokį mes įprastai suprantam, sukuria būtent power'io elementai.Laiqualasse rašėCOLONSpėju, kad tą ir pats žinai, bet dažnai kaip "Epic metal" yra įvardijamos tokios grupės, kaip Bal-Sagoth. Nei heavy, nei power ten, bet epiškumo tikrai yraNors bendrai pritariu, kad daugiausiai jo būtent šituose porūšiuose galima rasti.
Dabar tie stiliai per daug persimaišę, black'as, kaip parodo ir tavo pavyzdys, gali būti epinis, bet tą atmosferą kuria heavy/power metal elementai. Iš tradicinio black'o epiškumo neišspausi.

- Aldarion
- Dešimtmečio Meris
- PranešimaiCOLON 1519
- UžsiregistravoCOLON 10 Geg 2004, 14:17
- MiestasCOLON Rumšiškės/Kaunas
Žmogus paklausė apie epinę muziką, o dauguma čia rašo apie epinį metalą...
Jei metalo muzikos gerbėjams "epinis metalas" = "epinė muzika", būtų įdomu išgirsti ir paaiškinimą, kodėl jiems šios dvi sąvokos yra tapačios, nes man, kaip harmoningos muzikos gerbėjui, kažkaip sunku susieti bene pačią destruktyviausią kada nors žmonių kurtą muziką (metalą) su mitinėmis, herojinėmis legendomis, epinėmis poemomis. Geriausiai ką sugebėjau sufantazuoti tai, jog... na, gal tiek to 
Tiesa, originali versija man visgi labiau patinko 

Girdėjęs nebuvau, tad dėkui už nuorodąernestasgr rašėCOLONo ar kas nors klausesis sitos http://www.youtube.com/watch?v=RRdnRKni ... h_response

"Few now remember them ... yet still some go wandering, sons of forgotten kings walking in loneliness, guarding from evil things folk that are heedless."
- Laiqualasse
- PranešimaiCOLON 8383
- CONTACTCOLON
Pasiklausytum metalo, suprastumAldarion rašėCOLONbene pačią destruktyviausią kada nors žmonių kurtą muziką (metalą) su mitinėmis, herojinėmis legendomis, epinėmis poemomis.

Ne, epinis metalas ir epinė muzika nėra tapatūs dalykai, bet kadangi kitokios epinės muzikos, nei epinio metalo, nelabai klausom, tai ir kalbam apie tą.
O tu pabandyk kada jo pasiklausyti.kažkaip sunku susieti bene pačią destruktyviausią kada nors žmonių kurtą muziką (metalą)

Ne, aš nesu metalistė, klausau įvairių žanrų muziką ir IMHO le_golas sako tiesą - daugiausiai "epic" elementų girdisi poweryje.
Raganauju –
Saulėj garuoja džiūdamos
žolelės nuo nemigos, širdies dieglių –
žolelės, kad pavirstum vilkolakiu –
žolelės, kad prašvistų aptemę akys,
žolelės, kad aptemtų šviestos akys,
žolelės, žolelės...
ir driežai.
Saulėj garuoja džiūdamos
žolelės nuo nemigos, širdies dieglių –
žolelės, kad pavirstum vilkolakiu –
žolelės, kad prašvistų aptemę akys,
žolelės, kad aptemtų šviestos akys,
žolelės, žolelės...
ir driežai.
Tiesiog diskusija išsivystė būtent apie "epinį metalą", kaip epinės muzikos rūšį, o ne apie tai, kad TIK tokia muzika yra "epinė".Aldarion rašėCOLONŽmogus paklausė apie epinę muziką, o dauguma čia rašo apie epinį metalą...Jei metalo muzikos gerbėjams "epinis metalas" = "epinė muzika", būtų įdomu išgirsti ir paaiškinimą, kodėl jiems šios dvi sąvokos yra tapačios, nes man, kaip harmoningos muzikos gerbėjui, kažkaip sunku susieti bene pačią destruktyviausią kada nors žmonių kurtą muziką (metalą) su mitinėmis, herojinėmis legendomis, epinėmis poemomis. Geriausiai ką sugebėjau sufantazuoti tai, jog... na, gal tiek to
O dar, nuo temos biški, tai destruktyvumas tikrai nėra blogai. Čia jau skonio reikalas, patinka/nepatinka. O ir tas "destruktyvumas"... Čia turima omeny kieno destrukcija? Nes jei muzikos bendrąja prasme, tada nesutinku. Jei harmonijos, tada gal, bet irgi, labai priklauso nuo metalo rūšies, kaip Ingrida ir minėjo.
- Bombadilas
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 785
- UžsiregistravoCOLON 01 Bir 2009, 16:24
- MiestasCOLON Old Forest
le_golai tada teks apibrest ir kas yra metalas, nes man isgirdus technical metal kazkaip nesuskamba... niekad negirdejau, bet turbut ir nenoreciau... nors vis gi, nesupykit tos muzikos megejai ir geriau neskaitykit, bet hip-hopas ir popsas man retai asocijuojasi su muzika (turiu omeny dabartini, visus byberius ir pan.) senasis popsas sometimes, but still rather no. O kas del metalo, visus abelius kurie tik veltui gadina aparatura arba yra dragon force net nelaikau metalu, nes nenoriu gedint sitos muzikos. pop rockas (rofl) nors ir tai nenoriu gedint rocko. in the end manau epine muzika yra pagal skoni o labiausiai ja apibudino aldas: nuo ko siurpuliukai begiojai tai tau ir epas 

Hey! Come derry dol! Can you hear me singing? Old Tom Bombadil is a merry fellow;