Aldarion rašėCOLONBet kokiu atveju, jei tokioje kompanijoje lieka negeriančiųjų, tas padidėjęs linksmumas juos paliečia kur kas menkiau
Nebūtinai. Po naujų metų prisiekiau, kad bent kurį laiką visai nevartosiu alkoholio - ir nevartojau. Ir buvo atvejų, kai buvau vienintelė neišgėrusi kompanijoje... ir vis tiek buvo linksma. Išmokau.
Lyginant pirmąją stovyklą ar bet kokį žygį su dabartinėmis stovyklomis ir paskutiniais dvejais naujamečiais, juose bendravimas iš tiesų skyrėsi.
O taip. Negaliu lyginti pirmos stovyklos ir pirmo žygio, bet galiu lygint gimtadienius. Meninė tyla bet kokiu atveju sucks - bet ten ji buvo susijusi absoliučiai ne su "linksminančių skysčių" vartojimu, o su tuo, kad dar nebuvom pažįstami ir susibendravę. Taip kad netikslinga vertinti tik tokiu požiūriu.
Ir tam linksmumui tolkinizmas lieka tik kaip prielaida, o ne pagrindinė tema.
Vat ir prasideda... Man atrodo, čia labiau yra išsiskyrimas nuomonių tarp tolkinistų-fundamentalistų ir šiaip žmonių, kurie nesiekia, kad "tolkinizmas užvaldytų pasaulį". Taip, hiperbolizuoju, bet gerai Zae sako: nedarykit gi sektos iš to. Pabūkim... na nežinau... normalūs žmonės?
tačiau pats bendravimas buvo idėjinis
tas pats
Kas įsižeidžia dėl rudeninės stovyklėlės pasiūlymo su parašte “be alkoholio”, visiškai neįsijaučia į pačio pasiūlymo esmę. Gerai, kai būna linksma, bet kartais norisi su bendrabepročiais prisiminti ir senąsias meninės tylos minutėles, tą senąjį idėjiškumą.
Things change, people change. But some people don't change... Ir tas mūsų nesusišnekėjimas dabar kyla būtent iš to, kad tu, Vismantai, ir tu, Laiqua, mano galva, pasikeitėt žymiai mažiau nei pasikeičiau, tarkim, aš ar dar kiti forume "išaugę" forumiečiai. Kai kurie "išaugo" visai iš paties forumo, kai kurie liko jame - bet pasikeitė. O jūs - ne. "Senasis idėjiškumas" bent man asmeniškai dabar atrodo didų didžiausia kvailybė, o nuo perdėto geekizmo krečia šiurpas. Galbūt dar kam nors yra panašiai - nežinau.
Vismantai, tau asmeniškai: tai, ką kažkada seniai, mūsų pažinties pradžioje, pasakojau apie save, dabar nebegalioja; ką padarysi; priimk tai kaip natūralią kaitą; nors turbūt laikai mane papliauška; ir vėlgi - kalbu apie save, bet manau, kad lygiai tą patį galėtų pasakyti ir kai kurie kiti, kuriuos pažįsti iš seniau.
Ir tokioje atmosferoje atsiranda tikrai didesnė tikimybė, jog kažkas pasiūlys sužaisti mįslių viktoriną ar pasisiūlys pasekti kelis kartus visų jau girdėtą sakmę apie Tuorą.
Visai nebūtinai. Ir beje, alum truputį suvilgius gerklę balsas gražiau skamba
Man visad patiko tolkinistai dėl savo sugebėjimo mokėti linksmintis negeriant.
Dar grįžtant prie "senų laikų" temos: tada dar, be kita ko, buvom nepilnamečiai, o kadangi dauguma mūsų - tvarkingi piliečiai ir panašiai, tai daug ko ir nebuvo. Bet užaugom.
O žmonės rimtai nebemoka gyventi be alkoholio, jeigu net kraujas jau užverda kitokią nuomonę apie skystalus išgirdus
Vėėėl kartojuos: čia ne vien skystalai, ne vien panašiai, bet ir visokie seni dalykai lenda į paviršių. Žr. aukščiau.
Grumlinai: tau bloge atrašiau.