Puslapis 1517

ParašytasCOLON 19 Kov 2009, 23:01
nassa
Magnus rašėCOLON
nassa rašėCOLONeina š***... širdies kartą paragavus antrąkart nenoriu!!!
kartą jau valgiau kalakutų širdžių troškinį, tada kardiochirurginė operacija ir visos jos lipo lauk!!!
Kardiochirurginė literally?
literally

ParašytasCOLON 29 Kov 2009, 21:44
Starlin
Nassos graikiško troškinio receptas įkvėpė suimprovizuoti vakar:

grybukų su svogūnais pakepinau keptuvėje
dar turėjau morkos, paprikos, graikiškų riešutų, baltos duonos (apteptos sviestu), fetos sūrio. Na, ir druskos, česnako bei Sainsbury's mixed herbs :p Žodžiu, viskas, kas buvo šaldytuve.

Daržoves, duoną, sūrį supjaustai kubeliais ir drauge su iškeptais grybais suverti į apkepo skardą. Niekad negalvojau, kad pakeptas fetos sūris toks skanus :mrgreen:

ParašytasCOLON 29 Kov 2009, 23:13
nassa
Starlin rašėCOLONNassos graikiško troškinio receptas įkvėpė suimprovizuoti vakar:

grybukų su svogūnais pakepinau keptuvėje
dar turėjau morkos, paprikos, graikiškų riešutų, baltos duonos (apteptos sviestu), fetos sūrio. Na, ir druskos, česnako bei Sainsbury's mixed herbs :p Žodžiu, viskas, kas buvo šaldytuve.

Daržoves, duoną, sūrį supjaustai kubeliais ir drauge su iškeptais grybais suverti į apkepo skardą. Niekad negalvojau, kad pakeptas fetos sūris toks skanus :mrgreen:
thumbs up!

ParašytasCOLON 20 Bal 2009, 18:52
Starlin
Greitai ir neskausmingai pagaminamas improvizavimo būdu atsiradęs patiekalas Pasta all'orientale (tiesa, padažiokų reikia turėti spintelėj). Labai panašu į tai, ką Kinijos restoranščikuose gali nusipirkti, mmm :)

Gaminimo būdas:

Pakeliui iš darbo/mokyklos/kito alkį keliančio užsiėmimo užeiname į patys-žinome-ką ir nusiperkame šviežių makaronų (t.y. ne džiovintų, o tų, kur minkšti; fettuccine, spaghetti...) beigi Pekino kopūstų. Parėję nusiaunam batus, užkaičiam vandenį su žiupsneliu druskytės, paverdam tuos savo makaronus, nukošiam, verčiam į keptuvę su aliejuku, įmetam paplėšytų kopūstų, pakepam pakepam, tuomet dar užbarstom pipiriukų ir įpilam sojų padažo bei kokio nors kito padažinio dalyko, jei norim, aš pvz. įpyliau japoniško "mirin", tokio saldoko lengvo maistinio alkoholio. Dar pakepam ir voila. Galim valgyti!

ParašytasCOLON 20 Bal 2009, 19:55
nassa
Star - sounds lecker!!

aš tai šūkį nuo velykinės savaitės iš gimtinės parsivežiau (nes teko visą savaitę prie dujnės stovėt :evil: ) - ČESNAKAS VALDO!
dedu visur ir daug!

pvz - česnakinis sviestas (minkštas sviestas, geriau tiesiai iš močiutės, krapai ir česnakai) ant batono, ant galetos ar duoniuko SKANUMĖLIS!

česnakinis padažas - česnakas, medus ir soja, kinietiškas toks - ir padažas ir marinatas ir kas tik nori :)

ParašytasCOLON 20 Bal 2009, 23:22
Starlin
Tai jau Marijampolėj vampyrų priviso? :p

ParašytasCOLON 03 Bir 2009, 20:50
Starlin
Kelinta diena negaliu atsivalgyti avokadų. Sutrini avokadą, įpjaustai pomidoro, agurko, sūrio (turiu "Zanavykų" varškės sūrį su prieskoniais, bet ir tepami sūreliai, ir ožkos, ir fermentiniai turbūt būtų skanu), įspaudi citrinos ir mėgaujiesi su duoniuku.

O jei dar apelsinų sulčių užsigert yra... mmm...

ParašytasCOLON 04 Bir 2009, 19:41
nassa
a jomajo, koks geras receptas. kažkada turėjau avokadą tai suvalgiau su sūriu ir kalmarais.. klaida buvo. tavo variantas atrodo žymiai skaniau :)

prieš dvi dienas gaminau antikrizinį suši. nieko ypatingo, tik nenaudojau dumblių (paskutiniu metu ir taip skrandis nevirškina, tai galvoju kam dar tease'inti), vietoj vasabi - lietuviški balti krienai. prisukau rice-balls, paplėšiau lašišos, supjausčiau agurko ir morkos, ir įpyliau sojos. imi kaip nori ir valgai kaip nori :)

ParašytasCOLON 08 Bir 2009, 09:31
Aiquen
Na, asmeniškai aš manau, kad avokadas skaniausias vienas pats sau... :roll:

Ale va man dar patinka karštos salotos su makaronais - čia jei pakliūna labai jau neprinokęs, ir kitaip valgyt neįmanoma. Vienžo, šiaudeliais supjaustyti neįkandamą avokadą, pakepinti su makaronais (vermišeliai valdo) ir šaukšteliu aliejaus, kol avokadas biskiuką suminkštės, tada suversti į kompaniją porą sušiauduotų agurkiukų ir kelis lapus Pekino kopūstų, užpilti šaukštą ume sūrymo (na, tas toks rožinis, bais skanus daiktas), dar pakaitinti, kol kopūstai sukris - ir viskas. Galima dar sezamu pabarstyt. Aš šitas salotas į darbą pasiimdavau dažnai, skanu ir karštos, ir šaltos. Riešutais kvepia.

Ale ar nerašiau jau apie šitas? Visai atmintis stringa. :roll:

ParašytasCOLON 09 Bir 2009, 17:41
nassa
kaip aš išmokau pancakes gaminti :)

paprasta blynų tešla (miltai, kiaušai ir pienas) + kepimo miltelių šaukštas ir šaukštas aliejaus. pili į įkaitintą skauradą be riebalų jokių, tada ore, ar kaip išeina, apverti. viskas! A padažiuikui ne tradicinis sviestas ir karamelė, kaip amerikonai valgo, o liesas jogurtas su vyšnių uogiene ir sutrakuotu šokoladu. JUMMY!

ir kai ant rytojaus nesinori taip saldžiai ir yra dar salotų nuo vakar likę - į tešlą įpjaustai lašinukų ar sūrio užkepi ir valgai su tom pačiom salotom...

na čia totaliai studentiška-sesijinė meniu versija :)

ParašytasCOLON 09 Bir 2009, 20:05
Starlin
nassa rašėCOLONA padažiuikui ne tradicinis sviestas ir karamelė, kaip amerikonai valgo
8O Niekad negirdėjau. Maniau, kad ten tradiciškai klevų sirupas pilamas.

ParašytasCOLON 10 Bir 2009, 00:48
nassa
fui. dar baisiau :D

ParašytasCOLON 16 Lie 2009, 20:34
maja_maja
labai noreciau pati ismokti pasigaminti "žuvies skonio baklažanus".

ParašytasCOLON 29 Lie 2009, 18:42
Brėkšta
labai skanus dalykas yra lauže keptas varškės sūris: apkrauni visokiom prieskoninėm žolėm, svogūnais, česnakais, kas labai mėgsta mėsą - dar galima suvynioti į kumpį ar šoninės griežinėlius. tada - į foliją ir 20 min žarijose.

ParašytasCOLON 29 Lie 2009, 18:55
Aiquen
Mhm, tik sūris geriau riebus naminis. Jei ne, tada neprošal pridėti kiek sviestuko, ba kitaip gali būti sprangoka.

ParašytasCOLON 04 Rgp 2009, 01:59
nassa
Brėkšta rašėCOLONlabai skanus dalykas yra lauže keptas varškės sūris: apkrauni visokiom prieskoninėm žolėm, svogūnais, česnakais, kas labai mėgsta mėsą - dar galima suvynioti į kumpį ar šoninės griežinėlius. tada - į foliją ir 20 min žarijose.
o taip pritariu!! nes kai jis pabyra, ir Aiqua- nereikia jokio sviestuko, kartu būna ir skystimėlio kuris nusikondensuoja ant folijos. Dar skanu jį valgyt su keptais pomidorais/baklažanais/cukinijom/etc

ParašytasCOLON 04 Rgp 2009, 12:35
Aiquen
Niu nežinau, man gal tada tiesiog nesekasi, nes kaip tik pirktinis - taip sausas. :?

ParašytasCOLON 04 Rgp 2009, 14:30
Starlin
Gal perkepi?

Mes tokį paprasčiausiai namie orkaitėj kepam. Įtrinam druska, pabarstom kmynais, ant folijos, ir kepi, bet ne 20min, o ilgiau, gal net valandą kokią, jei sūris didelis. Skaniausias karštas.

ParašytasCOLON 06 Spa 2009, 20:06
Starlin
Kolegos valgytojai!

(aš, pavyzdžiui, visų pirma esu valgytojas, ir tik po to gamintojas... nes kažką valgyt tai reikia :twisted: )

Ruduo jau beveik įpusėjo, fotoakcijos "Ruduo mieste" niekas nesugalvojo iš naujo paskelbti, bet galima paskelbti kokią nors kitą akciją. Va, tarkime, akcijėlė, kuri turėtų būti naudinga visokiems studentams ar kitiems valgyti mėgstantiems žmonėms.

Kaip žinome, studentai daugiausia maitinasi visokiom bulvėm ir makaronais :) Bet tai nereiškia, kad maistas turi būti neįdomaus skonio ar nesveikas! Juk būna net atskiros knygelės "viskas iš bulvių", ir panašiai :)

Tai va, pasidalinkim gerąja patirtimi :) Pradėkim nuo makaronų. Akcijėlė Rudeninis makaronų kabinimas. Prašau sugalvot savo mėgstamam makaroniniam šedevrui pavadinimą, parašyti, kiek laiko ir nervų kainuoja jį pagaminti (labai greitas/greitas/labai negreitas/net nebandyk), kokiam biudžetui skirtas (studentams tinka/kartais ir studentams tinka/tinka nebent Bahreino sultonui) -- ir nepamiršti paties recepto! Aišku, nuotrauka irgi nieko būtų, bet aš pati pamiršau nufotografuoti savo makaliūzę šiandien :roll:

Na tai aš galiu pradėt. Šiandien išradau štai ką:

Nervus raminantys makaronai "Kabink ir nesikankink"

Laikas: greitas (15-20min)
Biudžetas: studentams tinka (priklauso nuo to, kiek jūsų platumose kainuoja graikiniai riešutai ir kiek išrankūs esate pastai :))

Reikės:

Ilgų makaronų (spaghetti ar pan.)
Fermentinio sūrio (sutarkuoti)
Grietinės kelių šaukštų
Paprikos (aš dėjau pusę). Taip pat tiks apvirti brokoliai, jei mėgstat.
Graikinių riešutų
Česnakėlio skiltelė
Druskytė, pipiriukai
Bazilikas turbūt būtų skanu, bet aš neturėjau, tai įbarsčiau čiobrelių

Viskas paprasta kaip dukart du:

Kol makaronai verda (apie 15min, priklauso nuo makaronų, žinoma), susitarkuojam sūrį, į jį sudedam visus kitus produktus, o kai makaronai išverda, kraunam tą masę arba tiesiai į puodą (žinoma, makarus reikia nusunkti), arba kartu su makaronais - ant keptuvės, ir pakepam truputį, kol sūris ištirpsta.

Man truuuputėlį pritrūko kažkokio skonio, gal druskos reikėjo daugiau dėti, o gal - aštresnio sūrio.

ParašytasCOLON 13 Lap 2009, 21:24
Morwena
Aš čia paskaitinėjau paskaitinėjau... ir kaip visko užsimaniau valgyt ... :oops: :roll: