Tolkien Lietuva

www.tolkien.lt
Dabar yra 20 Rgs 2018, 19:10

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 327 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Kov 2009, 23:01 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
Magnus rašė:
nassa rašė:
eina š***... širdies kartą paragavus antrąkart nenoriu!!!
kartą jau valgiau kalakutų širdžių troškinį, tada kardiochirurginė operacija ir visos jos lipo lauk!!!
Kardiochirurginė literally?


literally

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Kov 2009, 21:44 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
Nassos graikiško troškinio receptas įkvėpė suimprovizuoti vakar:

grybukų su svogūnais pakepinau keptuvėje
dar turėjau morkos, paprikos, graikiškų riešutų, baltos duonos (apteptos sviestu), fetos sūrio. Na, ir druskos, česnako bei Sainsbury's mixed herbs :p Žodžiu, viskas, kas buvo šaldytuve.

Daržoves, duoną, sūrį supjaustai kubeliais ir drauge su iškeptais grybais suverti į apkepo skardą. Niekad negalvojau, kad pakeptas fetos sūris toks skanus :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Kov 2009, 23:13 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
Starlin rašė:
Nassos graikiško troškinio receptas įkvėpė suimprovizuoti vakar:

grybukų su svogūnais pakepinau keptuvėje
dar turėjau morkos, paprikos, graikiškų riešutų, baltos duonos (apteptos sviestu), fetos sūrio. Na, ir druskos, česnako bei Sainsbury's mixed herbs :p Žodžiu, viskas, kas buvo šaldytuve.

Daržoves, duoną, sūrį supjaustai kubeliais ir drauge su iškeptais grybais suverti į apkepo skardą. Niekad negalvojau, kad pakeptas fetos sūris toks skanus :mrgreen:


thumbs up!

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bal 2009, 18:52 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
Greitai ir neskausmingai pagaminamas improvizavimo būdu atsiradęs patiekalas Pasta all'orientale (tiesa, padažiokų reikia turėti spintelėj). Labai panašu į tai, ką Kinijos restoranščikuose gali nusipirkti, mmm :)

Gaminimo būdas:

Pakeliui iš darbo/mokyklos/kito alkį keliančio užsiėmimo užeiname į patys-žinome-ką ir nusiperkame šviežių makaronų (t.y. ne džiovintų, o tų, kur minkšti; fettuccine, spaghetti...) beigi Pekino kopūstų. Parėję nusiaunam batus, užkaičiam vandenį su žiupsneliu druskytės, paverdam tuos savo makaronus, nukošiam, verčiam į keptuvę su aliejuku, įmetam paplėšytų kopūstų, pakepam pakepam, tuomet dar užbarstom pipiriukų ir įpilam sojų padažo bei kokio nors kito padažinio dalyko, jei norim, aš pvz. įpyliau japoniško "mirin", tokio saldoko lengvo maistinio alkoholio. Dar pakepam ir voila. Galim valgyti!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bal 2009, 19:55 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
Star - sounds lecker!!

aš tai šūkį nuo velykinės savaitės iš gimtinės parsivežiau (nes teko visą savaitę prie dujnės stovėt :evil: ) - ČESNAKAS VALDO!
dedu visur ir daug!

pvz - česnakinis sviestas (minkštas sviestas, geriau tiesiai iš močiutės, krapai ir česnakai) ant batono, ant galetos ar duoniuko SKANUMĖLIS!

česnakinis padažas - česnakas, medus ir soja, kinietiškas toks - ir padažas ir marinatas ir kas tik nori :)

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bal 2009, 23:22 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
Tai jau Marijampolėj vampyrų priviso? :p


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Bir 2009, 20:50 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
Kelinta diena negaliu atsivalgyti avokadų. Sutrini avokadą, įpjaustai pomidoro, agurko, sūrio (turiu "Zanavykų" varškės sūrį su prieskoniais, bet ir tepami sūreliai, ir ožkos, ir fermentiniai turbūt būtų skanu), įspaudi citrinos ir mėgaujiesi su duoniuku.

O jei dar apelsinų sulčių užsigert yra... mmm...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Bir 2009, 19:41 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
a jomajo, koks geras receptas. kažkada turėjau avokadą tai suvalgiau su sūriu ir kalmarais.. klaida buvo. tavo variantas atrodo žymiai skaniau :)

prieš dvi dienas gaminau antikrizinį suši. nieko ypatingo, tik nenaudojau dumblių (paskutiniu metu ir taip skrandis nevirškina, tai galvoju kam dar tease'inti), vietoj vasabi - lietuviški balti krienai. prisukau rice-balls, paplėšiau lašišos, supjausčiau agurko ir morkos, ir įpyliau sojos. imi kaip nori ir valgai kaip nori :)

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Bir 2009, 09:31 
Atsijungęs
Ardos bamba
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 17:35
Pranešimai: 4087
Na, asmeniškai aš manau, kad avokadas skaniausias vienas pats sau... :roll:

Ale va man dar patinka karštos salotos su makaronais - čia jei pakliūna labai jau neprinokęs, ir kitaip valgyt neįmanoma. Vienžo, šiaudeliais supjaustyti neįkandamą avokadą, pakepinti su makaronais (vermišeliai valdo) ir šaukšteliu aliejaus, kol avokadas biskiuką suminkštės, tada suversti į kompaniją porą sušiauduotų agurkiukų ir kelis lapus Pekino kopūstų, užpilti šaukštą ume sūrymo (na, tas toks rožinis, bais skanus daiktas), dar pakaitinti, kol kopūstai sukris - ir viskas. Galima dar sezamu pabarstyt. Aš šitas salotas į darbą pasiimdavau dažnai, skanu ir karštos, ir šaltos. Riešutais kvepia.

Ale ar nerašiau jau apie šitas? Visai atmintis stringa. :roll:

_________________
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Bir 2009, 17:41 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
kaip aš išmokau pancakes gaminti :)

paprasta blynų tešla (miltai, kiaušai ir pienas) + kepimo miltelių šaukštas ir šaukštas aliejaus. pili į įkaitintą skauradą be riebalų jokių, tada ore, ar kaip išeina, apverti. viskas! A padažiuikui ne tradicinis sviestas ir karamelė, kaip amerikonai valgo, o liesas jogurtas su vyšnių uogiene ir sutrakuotu šokoladu. JUMMY!

ir kai ant rytojaus nesinori taip saldžiai ir yra dar salotų nuo vakar likę - į tešlą įpjaustai lašinukų ar sūrio užkepi ir valgai su tom pačiom salotom...

na čia totaliai studentiška-sesijinė meniu versija :)

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Bir 2009, 20:05 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
nassa rašė:
A padažiuikui ne tradicinis sviestas ir karamelė, kaip amerikonai valgo


8O Niekad negirdėjau. Maniau, kad ten tradiciškai klevų sirupas pilamas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Bir 2009, 00:48 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
fui. dar baisiau :D

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Lie 2009, 20:34 
Atsijungęs
Girdėjo apie Žiedą

Užsiregistravo: 16 Lie 2009, 19:53
Pranešimai: 1
labai noreciau pati ismokti pasigaminti "žuvies skonio baklažanus".


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2009, 18:42 
Atsijungęs
Girdėjo apie Žiedą

Užsiregistravo: 18 Lie 2009, 17:07
Pranešimai: 20
Miestas: Vilnius
labai skanus dalykas yra lauže keptas varškės sūris: apkrauni visokiom prieskoninėm žolėm, svogūnais, česnakais, kas labai mėgsta mėsą - dar galima suvynioti į kumpį ar šoninės griežinėlius. tada - į foliją ir 20 min žarijose.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2009, 18:55 
Atsijungęs
Ardos bamba
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 17:35
Pranešimai: 4087
Mhm, tik sūris geriau riebus naminis. Jei ne, tada neprošal pridėti kiek sviestuko, ba kitaip gali būti sprangoka.

_________________
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2009, 01:59 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Sau 2006, 18:05
Pranešimai: 815
Miestas: urbanistinis rojus...
Brėkšta rašė:
labai skanus dalykas yra lauže keptas varškės sūris: apkrauni visokiom prieskoninėm žolėm, svogūnais, česnakais, kas labai mėgsta mėsą - dar galima suvynioti į kumpį ar šoninės griežinėlius. tada - į foliją ir 20 min žarijose.


o taip pritariu!! nes kai jis pabyra, ir Aiqua- nereikia jokio sviestuko, kartu būna ir skystimėlio kuris nusikondensuoja ant folijos. Dar skanu jį valgyt su keptais pomidorais/baklažanais/cukinijom/etc

_________________
don't read my AURA!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2009, 12:35 
Atsijungęs
Ardos bamba
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 17:35
Pranešimai: 4087
Niu nežinau, man gal tada tiesiog nesekasi, nes kaip tik pirktinis - taip sausas. :?

_________________
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2009, 14:30 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
Gal perkepi?

Mes tokį paprasčiausiai namie orkaitėj kepam. Įtrinam druska, pabarstom kmynais, ant folijos, ir kepi, bet ne 20min, o ilgiau, gal net valandą kokią, jei sūris didelis. Skaniausias karštas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Spa 2009, 20:06 
Atsijungęs
preciousss
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Vas 2004, 12:48
Pranešimai: 7148
Miestas: London
Kolegos valgytojai!

(aš, pavyzdžiui, visų pirma esu valgytojas, ir tik po to gamintojas... nes kažką valgyt tai reikia :twisted: )

Ruduo jau beveik įpusėjo, fotoakcijos "Ruduo mieste" niekas nesugalvojo iš naujo paskelbti, bet galima paskelbti kokią nors kitą akciją. Va, tarkime, akcijėlė, kuri turėtų būti naudinga visokiems studentams ar kitiems valgyti mėgstantiems žmonėms.

Kaip žinome, studentai daugiausia maitinasi visokiom bulvėm ir makaronais :) Bet tai nereiškia, kad maistas turi būti neįdomaus skonio ar nesveikas! Juk būna net atskiros knygelės "viskas iš bulvių", ir panašiai :)

Tai va, pasidalinkim gerąja patirtimi :) Pradėkim nuo makaronų. Akcijėlė Rudeninis makaronų kabinimas. Prašau sugalvot savo mėgstamam makaroniniam šedevrui pavadinimą, parašyti, kiek laiko ir nervų kainuoja jį pagaminti (labai greitas/greitas/labai negreitas/net nebandyk), kokiam biudžetui skirtas (studentams tinka/kartais ir studentams tinka/tinka nebent Bahreino sultonui) -- ir nepamiršti paties recepto! Aišku, nuotrauka irgi nieko būtų, bet aš pati pamiršau nufotografuoti savo makaliūzę šiandien :roll:

Na tai aš galiu pradėt. Šiandien išradau štai ką:

Nervus raminantys makaronai "Kabink ir nesikankink"

Laikas: greitas (15-20min)
Biudžetas: studentams tinka (priklauso nuo to, kiek jūsų platumose kainuoja graikiniai riešutai ir kiek išrankūs esate pastai :))

Reikės:

Ilgų makaronų (spaghetti ar pan.)
Fermentinio sūrio (sutarkuoti)
Grietinės kelių šaukštų
Paprikos (aš dėjau pusę). Taip pat tiks apvirti brokoliai, jei mėgstat.
Graikinių riešutų
Česnakėlio skiltelė
Druskytė, pipiriukai
Bazilikas turbūt būtų skanu, bet aš neturėjau, tai įbarsčiau čiobrelių

Viskas paprasta kaip dukart du:

Kol makaronai verda (apie 15min, priklauso nuo makaronų, žinoma), susitarkuojam sūrį, į jį sudedam visus kitus produktus, o kai makaronai išverda, kraunam tą masę arba tiesiai į puodą (žinoma, makarus reikia nusunkti), arba kartu su makaronais - ant keptuvės, ir pakepam truputį, kol sūris ištirpsta.

Man truuuputėlį pritrūko kažkokio skonio, gal druskos reikėjo daugiau dėti, o gal - aštresnio sūrio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Lap 2009, 21:24 
Atsijungęs
Matė Žiedą
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Sau 2009, 18:47
Pranešimai: 53
Miestas: Valinor
Aš čia paskaitinėjau paskaitinėjau... ir kaip visko užsimaniau valgyt ... :oops: :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 327 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007