Valgo hobiai, valgo elfiai, ryja visi orkai

Kiti pokalbiai ne į temą
BUTTON_POST_REPLY
Žinutė
Autorius
Vartotojo avataras
nassa
Žiedo nešėjas
PranešimaiCOLON 815
UžsiregistravoCOLON 20 Sau 2006, 18:05
MiestasCOLON urbanistinis rojus...

#261 Standartinė nassa » 19 Vas 2009, 23:45

jei domina galėčiau graikišką troškinį surašyt.
reikės:

svogūnų
morkų
paprikos
konservuotų pomidorų savo sultyse
raudonėlio
cukinijos
baklažano
bulvių
fetos sūrio
duonelės


pradžiai į didelį puodą įpyli aliejaus, jame pakepini svogūnus, tada beri morkas ir papriką (žalia geriausia), užpili konservuotų pomidorų, užbarstai raudonėlio. palauki kol pradės kunkuliuot, tada įdeti pjaustytą baklažaną, cukinijas (juos reik grežinėliais pjaustyt) ir bulves (supjaustytas į 4 dalis).
ir troškini viską.
valgyti su fetos sūriu ir duonam pagal skonį.
kokių daržovių kiek, tai pagal skonį spręsk, kurias labiau mėgsti, gamyba su pjaustymų užima apie 40min, jei daugiau žmonių valgys, tai žinoma daugiau laiko.
daržoves galima keist kitom, bet graikiško esmę sudaro raudonėlis ir feta, taip kad jie turi likt.
ar tu sūrio ir ne itin mėgsti??


o dar vieną mėgstamą savo galiu pasakyt
na tiksliau, einamiausią "dressing" ant salotų - vyno actas, sojos padažas, alyvuogių aliejus ir bazilikas. totaliai gėris. vieną kartą nusipirkus produktų, užrenka ilgam ;) dar apibarstyt sezamo sėklom gali, riešutų įmest...
šiaip, aš tai dažnai verčiu viską kas šaldytuve yra, ir salotom darau - sūris, alyvuogės, lapai, pomidorai.. t. t. ir pan. ir vėl koks nors užpilas - tarkim garstyčios su alyvuogėm, balzamiku ir pan.

na ir tavo atveju, vartok gi maisto papildus, geležį ir viską ko negauna tavo veganiškas kūnelis
don't read my AURA!!!

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#262 Standartinė Starlin » 20 Vas 2009, 00:16

Jam, skaniai skamba, darysim :)
nassa rašėCOLONna ir tavo atveju, vartok gi maisto papildus, geležį ir viską ko negauna tavo veganiškas kūnelis
Aš ne veganė :evil: Ir geležį jau tris mėnesius gėriau.

Vartotojo avataras
nassa
Žiedo nešėjas
PranešimaiCOLON 815
UžsiregistravoCOLON 20 Sau 2006, 18:05
MiestasCOLON urbanistinis rojus...

#263 Standartinė nassa » 21 Vas 2009, 01:17

Starlin rašėCOLON Aš ne veganė :evil: Ir geležį jau tris mėnesius gėriau.
Cha, pasakytų tavo hemoglobinas
don't read my AURA!!!

Vartotojo avataras
Panelė Nežinia
Girdėjo apie Žiedą
PranešimaiCOLON 43
UžsiregistravoCOLON 12 Kov 2009, 20:25
MiestasCOLON The Middle Of Nowhere
CONTACTCOLON

#264 Standartinė Panelė Nežinia » 12 Kov 2009, 22:41

Labai mėgstu sukinėtis virtuvėje, atpalaiduojanti veikla, nors šiaip tokiais dalykais kaip receptas naudotis nemoku, viską gaminu "iš akies"... ir didele virtuvine fantazija nepasižymiu.. :D Dažniausiai viskas vyksta taip: ateinu, apsidairau, ko turiu, ir metu visus daugiau ar mažiau derančius dalykėlius keptuvėn arba puodan, ko rezultatas gaunasi sriuba arba troškinys :D Bet vieną tai tokį visai neblogą patiekalėlį kartą pagaminau - žirnių blynus.

Jeigu nėra ką veikt, tai galima sėdėt pusę dienos ir malt kavamale žirnius į miltus. Arba galima maximoj nusipirkt ekologiškų žirnių miltų, (neekologiškų nemačiau) :)
Dar galima pamalt trupučiuką žalių lęšių...
Dar reiks kelių šaukštų kvietinių miltų, nes grynai žirniniai blynai aitroki
Dar galima įmest kelis šaukštus kokių sėlenų
Žiupsnį visokių sėklų (moliūgų, saulėgražų, linų, sezamų)
Druskos ir prieskonių pagal skonį
Galima įpjaut svogūnų laiškų arba įspaust česnakų
Būtinai reikės aliejaus
Ir neprošal nubrauktas šaukštas krakmolo, (nu arba koks vištos bandymo reprodukuotis rezultatas, jeigu norite :D )
Ir vandenėlio. Šalto.

Visus miltus, sėklas, sėlenas, druską, prieskonius ir krakmolą sužerti dubenin, įpilti nemažai aliejaus, vandenėlio ir gerai gerai išmaišyti/išplakti. Tešla turi būti nelabai skysta, ne kaip kokių lietinių blynų ir nelabai tiršta, t.y. kaip tik tokia, kad būtų patogu šaukštu pilti keptuvėn ir taip padaryti nedidelius blyniukus. Kadangi aliejaus dėta į tešlą, tai į keptuvę jo pilti nebereikia, jei keptuvė nesvylanti. Labai nemėgstu riebalų prisigėrusio maisto, tai vat tuos blynus taip ant keptuvės "išdžiovinu" ir voila. Gardumėlis. Labai tinka su kokiu grybų padažu ar šiaip sau grybais.

O dar žirnių miltai labai tinka sriubai blęsti :roll:
Su visa derama pagarba,
Panelė Nežinia

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#265 Standartinė Starlin » 13 Kov 2009, 03:34

O aš šiandien kugelį kepiau. Nesijuokit, pirmąkart gyvenime, todėl gūglinau receptų, bet patingėjau užsirašyti, tai kai atėjo metas gamint, sudėjau viską, ką iš tų receptų prisiminiau (išskyrus spirgus, aišku). T.y.: tarkuotas bulves (kas be ko), daug svogūno (be svogūno nebūt gyvenimo), kiaušinį, manų kruopų, grietinės, druskytės ir pipirėlių. Ir visai skanu - tiktais druskytės per mažai buvo, bet čia jau mano amžina bėda.

O šiaip tai pastarųjų mėnesių atradimas yra "Uncle Ben's Oriental Sweet&Sour Extra Pineapple". Mmmmm :drinkers: :mrgreen:

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#266 Standartinė Aiquen » 13 Kov 2009, 10:37

Nu niekad nesuprasiu, nafig į kugelį dėt manų kruopas? Žinau, kad taip darančių daugiau, nei nedarančių, bet KAM? Kokio velnio? Skonį pataiso ar bulves suklijuoja? Ar ką?
Tiesa, aš tai dar pieną vietoj grietinės pilu, man saldus labiau tinka. Tiksliau, primenu Zae, kad įpiltų, nes pati prie bulvinių patiekalų paskutiniu metu nagų stengiuosi nekišti ir net nežiūrėt į tą pusę.
Dar reiks kelių šaukštų kvietinių miltų, nes grynai žirniniai blynai aitroki
Ne tiek aitroki (man tai nemaišo, pvz, kaip tik pliusas), kiek trapūs. Aš kvietinius miltus tik dėl stabilumo pridedu. :)
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Panelė Nežinia
Girdėjo apie Žiedą
PranešimaiCOLON 43
UžsiregistravoCOLON 12 Kov 2009, 20:25
MiestasCOLON The Middle Of Nowhere
CONTACTCOLON

#267 Standartinė Panelė Nežinia » 13 Kov 2009, 12:18

Hm... Kartą kepiau vien iš žirnių ir lęšių, ir visai nesubyrėjo, gal kad blyniukus labai mažyčius dariau ir krakmolo nemažai dėjau. :roll: Tik kad man truputį per aitru buvo :)
Su visa derama pagarba,
Panelė Nežinia

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#268 Standartinė Aiquen » 13 Kov 2009, 21:31

Na, aš kai nelinkus į tokius ekstrymus, kad žirnius su bulbių krakmolu maišyt... Ta prasme, mano organizmas keistai ir, khem, audringai į tai reaguoja. :?

O šiaip paskutiniu metu žiauriai ant sorų užsikabliavau. Ar su medum, ar sorų paplotėliai, ar šiaip košė su šafranu, ar kas ten po ranka papuola. Tik kad daugiau tokių mėgstančių nėra, tai verduos rečiau, nei norėčiau. ;)
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Panelė Nežinia
Girdėjo apie Žiedą
PranešimaiCOLON 43
UžsiregistravoCOLON 12 Kov 2009, 20:25
MiestasCOLON The Middle Of Nowhere
CONTACTCOLON

#269 Standartinė Panelė Nežinia » 13 Kov 2009, 22:13

Aš kadangi kiaušinių ni ni ni nevartoju, tai į visokius kepamus dalykus krakmolo dedu, na arba linų sėklų "kisieliaus", kad suklijuotų. Ir nieko kažkaip, sueina :)

O vat sorų tai nemėgstu. Nors kita vertus, taip dažnai būna, kad pirmą kart ko nors ragaujant nepatinka, o antrą pasidaro visai nieko. Tai vat reiktų kada antrą kartą paragauti... :roll:
Su visa derama pagarba,
Panelė Nežinia

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#270 Standartinė Starlin » 14 Kov 2009, 01:19

Mnežinau, kam manų kruopos, ale egzotiškai atrodė recepte, tai ir įdėjau 8) Nepamaišė.

Labai noriu išmokti gaminti doufu... (aka tofu) Kažkaip labai daug terlionės su ja, ir vis tiek nieko doro neišeina.

Dar artimiausiuose planuose - meduolis. Gal Velykom, kai svečių turėsiu... Niamniam.

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#271 Standartinė Aiquen » 14 Kov 2009, 02:06

Panelė Nežinia rašėCOLONAš kadangi kiaušinių ni ni ni nevartoju
Nu va, o pas mane jie per greit baigiasi, nes turiu juodą maniją kiaušiniams. Ir kai prireikia - nu niekada nėra šaldytuve, tai nematau jau skirtumo, su ar be. Verčiuos su tuo, kas po ranka.

Tofu? Oi, man tai ekstremalu atrodo, kita vertus aš dabar užsikepiau išsiaiškinti su mochi, nes labai noriu va šito.

Va, beje, kol nepamiršau - Bea vakarienės košė, ta skanioji.
Gera sauja ar pusantros, ar dvi miežinių kruopų
saujelė sezamo sėklų
saujelė manų kruopų
saulejė kviečių gemalų ir/arba sėlenų
1 nedidelė morkytė
čiobrelių ir šafrano (ir druskos, jei reik)
pieno kiek negaila
, arba vandens, jeigu gaila. :)
Šaukštas taukų arba kitokių riebaliukų paskrudinimui. Aš kai kiaulių fanė, tai man taukai skaniausia, ale įtariu, kad čia jau nėra skirtumo, tebūnie aliejus.

Kruopas ir kitus sausus daiktus ant keptuvės su riebaliukais, paskrudint su prieskoniais, kol sezamas pradės spragsėt (jokiu būdu ne trumpiau), tada ten pat pieną/vandenį, įtarkuoti per smulkią tarką morkikę, ir tegu sau verda uždengtoj keptuvėj ant nediudelės ugnies, kol išvirs. Pamaišyt galima įvairovės dėlei, jei nesinori paskui skrudėsių gramdyt. :) Su juoda duona pašėlusiai skanu. Ar be duonos.
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Panelė Nežinia
Girdėjo apie Žiedą
PranešimaiCOLON 43
UžsiregistravoCOLON 12 Kov 2009, 20:25
MiestasCOLON The Middle Of Nowhere
CONTACTCOLON

#272 Standartinė Panelė Nežinia » 15 Kov 2009, 11:52

Starlin rašėCOLON Labai noriu išmokti gaminti doufu... (aka tofu) Kažkaip labai daug terlionės su ja, ir vis tiek nieko doro neišeina.
He he, bandžiau kartą... :D Tiksliai, nieko doro neišėjo... :D Bet aš vis pasvajoju apie tokį sojų pieno gaminimo aparačiuką, taip vis bręsta bręsta tos svajonės, kad turbūt reiks ir įsigyt... Vat tada tai tofu tikrai turėtų visai lengvai gamintis \:D/
Su visa derama pagarba,
Panelė Nežinia

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#273 Standartinė Starlin » 15 Kov 2009, 19:58

Oi ne, aš nesakau, kad pačią doufu gamint :) Patiekalus iš jos. Tokius, kaip 家堂豆腐... :mrgreen: O ir šiaip tos doufu galima juk gaut Lietuvoj, tiesa, tik vienos rūšies. Bet visų džiovintų mano skonio receptoriai vis tiek nesupranta...

Vartotojo avataras
nassa
Žiedo nešėjas
PranešimaiCOLON 815
UžsiregistravoCOLON 20 Sau 2006, 18:05
MiestasCOLON urbanistinis rojus...

#274 Standartinė nassa » 15 Kov 2009, 23:41

Starlin rašėCOLONTokius, kaip 家堂豆腐... :mrgreen:
nuo mivinos bomžpakų nurašei :?:
don't read my AURA!!!

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#275 Standartinė Starlin » 16 Kov 2009, 14:05

Kas būti mivina?

O tarp kitko, bomžpakai yra Kinijos populiariausias maistas, nokiddin.

Vartotojo avataras
nassa
Žiedo nešėjas
PranešimaiCOLON 815
UžsiregistravoCOLON 20 Sau 2006, 18:05
MiestasCOLON urbanistinis rojus...

#276 Standartinė nassa » 17 Kov 2009, 02:01

Starlin rašėCOLONKas būti mivina?
taigi tų bomžpakių firminis pavadinimas :P
don't read my AURA!!!

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#277 Standartinė Starlin » 18 Kov 2009, 17:22

Mataikaip...

Aiksau, Aiq, nereali košė! Iš pradžių teko su miežiniais dribsniais daryt, bet vakar Rytų Londone pribuvau, tai užsukau į lietuvišką parduotuvę ir radau kruopų, ta proga dar kartą pasidariau - abu kartus nerealiai :) Plius, juodos duonos šįkart turėjau :mrgreen: Tik be šafrano.

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#278 Standartinė Aiquen » 18 Kov 2009, 23:56

Tai aš šafraną irgi taip "iš išpindėjimo" naudoju, kai baigsis - pamiršiu, kad toks yra. :mrgreen: Džiaugiuos, kad patiko. Sakykit, ką norit, žmonės, ale košės totaliai valdo. :supz:

Šiandienos eksperimentas (visai oi visai ne vegetariškas), užsirašau viešai, kad nepamirščiau:
4 kiaulių širdys
svogūnas
morka
6 didelės skitelės česnako
6 pievagrybiai
šaukštas medaus
0,5 litro šviesaus alaus
šalavijų ir čiobrelių po dorą žiūpsnį
raudonųjų pipirų irgi druskytės
šaukštelis taukų kepimui.


Širdelas per pusę, puses juostelėm skersai raumeno, su taukiukais ant keptuvės - ir tegu skrunda. Per tą laiką sukapot grybus, smulkiai papjaustyt svogūną, morka per burokinę tarką, česnakus gana stambiais kubeliais... Kai mėsytė apskrus (kad ir vos vos, bile skrudėsiuko kvapas atsirastų) - ją puodan, ant viršaus alaus, stiklinikė vandens, druskytės - ir tegu paverda ant didelės ugnies kokias 3 minutes. Na, maždaug tol, kol skrudėsiuką keptuvėj pagaus daržovės ir grybai. Tada juos pas širdelas, subert žoles, aluje ištirpintą medų, ugnis iki būtino minimumo - ir tegu sau ramiai burbuliuoja po dangčiu, kol mėsa suminkštės. Viskas, totaliai skanu. :)
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
nassa
Žiedo nešėjas
PranešimaiCOLON 815
UžsiregistravoCOLON 20 Sau 2006, 18:05
MiestasCOLON urbanistinis rojus...

#279 Standartinė nassa » 19 Kov 2009, 18:56

eina š***... širdies kartą paragavus antrąkart nenoriu!!!
kartą jau valgiau kalakutų širdžių troškinį, tada kardiochirurginė operacija ir visos jos lipo lauk!!!
don't read my AURA!!!

Magnus
Mūvėjo Žiedą
PranešimaiCOLON 288
UžsiregistravoCOLON 28 Spa 2008, 20:13

#280 Standartinė Magnus » 19 Kov 2009, 19:32

nassa rašėCOLONeina š***... širdies kartą paragavus antrąkart nenoriu!!!
kartą jau valgiau kalakutų širdžių troškinį, tada kardiochirurginė operacija ir visos jos lipo lauk!!!
Kardiochirurginė literally?
CTF Glaurung

BUTTON_POST_REPLY