Valgo hobiai, valgo elfiai, ryja visi orkai
- Legolas86
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 128
- UžsiregistravoCOLON 15 Rgp 2007, 20:39
- MiestasCOLON LORIEN
- CONTACTCOLON
Man tai geriausias maistas tai - naminis, pvz: mišrainės ir pan. Šiais laikais tie pusfabrikačiai tikrai nevilioja, kai turiu skrandžio problemų, Be to, nuo riebaus maisto gražesniais netapsim.....
Beje, visai yra skanu japoniška suši su lašiša...nem nem...

Beje, visai yra skanu japoniška suši su lašiša...nem nem...

VISA YRA TAI IR NE-TAI, TAI IR NE-TAI SYKIU, NEI TAI, NEI NE-TAI
______________________________________
Nilmo vanwa ar hecil vantala,
Haryan haiya-vahaiya mίrië:
Lótë loctala, súrë lindala,
Alassenya ná alat sinomë
______________________________________
Nilmo vanwa ar hecil vantala,
Haryan haiya-vahaiya mίrië:
Lótë loctala, súrë lindala,
Alassenya ná alat sinomë
a) O ką, būna ir nejaponiško suši?Legolas20 rašėCOLON japoniška suši su lašiša...nem nem...

b) skonio reikalas, man labiau patinka su tunu arba ikrais.
Kad jau apie tai kalba, gal kas žino, kur galima gauti padorią ir gražią bento dėžutę?
_____________
Kad ir neturint jokių problemų... Maitinkis pusgaminiais - ir tiksliai turėsi. Ir skrandžio, ir kitokių.Hurinas rašėCOLONJooo, kai turi skrandžio problemų tikrai nėra sveika tie visi pyp ir dar pyp pusgaminiai.
Blynai - blogis (ypač jei turi omeny tuos riebalų prisigėrusius pusiau saldžius košmarus, valgomus su uogiene). Nebent bulviniai, bet tie irgi blogis (man blogis, ba bulvės totaliai žudo, kad ir kaip skanu bebūt). Arba lietiniai - su sąlyga, kad jie yra kaip priedas prie kažkokio kito maisto.
Kalbant apie žuvytę... Supratau neseniai, kad norint pasiruošti ją skaniai, svarbiausia yra vengti visokių "prieskonių žuviai" ir kita ko, kas standartiškai eina prie žuvies. Tradicinis lietuviškas kepimas iš serijos "bilekokia žuvis, apvoliota kiaušiniuose ir miltuose" - apskritai maisto gadinimas. Br. Dvigubas br. Ne, trigubas. Jei pridėsi vegetos, gausis keturgubas br, o jei "prieskonių mišinio keptai žuviai", tada bus toks br, kad viso pasaulio žuvų vėlės raitysis didžiausiose kančiose (jau nekalbant apie vėlę tos žvynuotosios, kurios palaikai bus išniekinti tokiu būdu). O jei dar patieksi ją su kečupu, tada jau šakės. Degsi pragare iki paskutinio teismo dienos ir dar tris metus po jos (profilaktiškai).
______________
Neseniai atradau tokią "šaldiklių faunos" rūšį kaip pangasija. Įmečiau ją į skardą, užbarsčiau muskato, cinamono (vat neatsimenu, ar barsčiau truskytės, ar apkrapinau sojos padažu...) ir apdėjau sviesto gabaliukais. Kurį laiką kepiau orkaitėja pridengtą folija, paskui leidiau tiesiog šiaip apskrusti. Gėris gavosi.

Dabar eksperimentuoju su ryžiais. Labai įdomu stebėti, kaip lengvai keičiant paruošimo sąlygas, kartu kečiasi tekstūra ir skonis. Jau nekalbant apie tai, kad žiauriai skiriasi įvairių veislių ir gamintojų ryžiai (o tie verdami maišeliuose must die, tarp kitko).
Kai atsibos ryžiai, imsiuosi perlinių kruopų. Baisiai skanu tiesiog šutintos, ale gi gal ir kokį meną pavyks iš jų sukurpti?

Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?
Nia, obuolienė skaniau su kepta višta ar žąsele, o ne su blynais
Kaip jau sakiau, bulviniai blynai yra gėrblogis, ir lietiniai, jei kepti sausai (t.y., plonyčiai, traškūs ir neprisigėrę aliejaus). Ale vien nuo minties apie tuos išsipūtusius... beformius... riebius... Nope. Ne mano maistas.

Kaip jau sakiau, bulviniai blynai yra gėrblogis, ir lietiniai, jei kepti sausai (t.y., plonyčiai, traškūs ir neprisigėrę aliejaus). Ale vien nuo minties apie tuos išsipūtusius... beformius... riebius... Nope. Ne mano maistas.

Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?
- Starlin
- preciousss
- PranešimaiCOLON 7148
- UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
- MiestasCOLON London
- CONTACTCOLON
Jeigu norit tikro kiniško skonio, siūlau pasigaminti koldūnus arba garuose virtas bandeles 
Svarbiausia - įdaras. Jam reikia:
tofu
ko nors žalio (špinatų, Pekino kopūstų - nesvarbu, svarbu, kad žalia
)
sojų padažo
druskytės
Žodžiu, sumaišot žalią su tofu, apšlakstot sojų padažu ir pabarstot druskyte. Viskas. Galima dėt į koldūnus. Šiaip jie turėtų būti garuose virti, bet kiek viriau, visada prilipdavo prie puodo, ir šitą problemą sunku spręst, taigi tiks ir virti vandeny. Visa kiniškų koldūnų esmė - kuo plonesnė tešla. Čia jau reikia meistrystės, iki kurios man toli... bet stengiuosi
Paprasčiausia tešla susideda tiesiog iš miltų, vandens ir druskos. Ji bus lengvesnė nei su kiaušiniais, tačiau atsargiai - lengviau plyš.
O garuose virtos bandelės daromos iš mielinės tešlos, su kuria šiaip nesusiduriu gyvenime, todėl vadovaujuosi kažkokiu internete rastu receptu, ir visai gardžiai gaunasi. Na, dabar neprisimenu, kas ten ir kiek, bet, aišku, mielės, vanduo, miltai, druska, ir tiek. Tokias bandelytes reikia valgyt ką tik baigtas virt (irgi limpa prie puodo, deja...), o tas įdaras tai žinokit tikrai panašaus skonio išeina kaip kad Kinijoj
Skanaus!
(kai nepatingėsiu, surašysiu žuvies skonio baklažanų receptą)

Svarbiausia - įdaras. Jam reikia:
tofu
ko nors žalio (špinatų, Pekino kopūstų - nesvarbu, svarbu, kad žalia

sojų padažo
druskytės
Žodžiu, sumaišot žalią su tofu, apšlakstot sojų padažu ir pabarstot druskyte. Viskas. Galima dėt į koldūnus. Šiaip jie turėtų būti garuose virti, bet kiek viriau, visada prilipdavo prie puodo, ir šitą problemą sunku spręst, taigi tiks ir virti vandeny. Visa kiniškų koldūnų esmė - kuo plonesnė tešla. Čia jau reikia meistrystės, iki kurios man toli... bet stengiuosi

O garuose virtos bandelės daromos iš mielinės tešlos, su kuria šiaip nesusiduriu gyvenime, todėl vadovaujuosi kažkokiu internete rastu receptu, ir visai gardžiai gaunasi. Na, dabar neprisimenu, kas ten ir kiek, bet, aišku, mielės, vanduo, miltai, druska, ir tiek. Tokias bandelytes reikia valgyt ką tik baigtas virt (irgi limpa prie puodo, deja...), o tas įdaras tai žinokit tikrai panašaus skonio išeina kaip kad Kinijoj

Skanaus!
(kai nepatingėsiu, surašysiu žuvies skonio baklažanų receptą)
Leisk pataisyti - aš tiesiog mėgstu maistą, nepriklausomai nuo jo kilmės regiono (na taip, šį sezoną užsikabinau ant japoniško). Reikalas tas, kad pavalgiusi noriu jaustis gerai, o ne raugėti, atleiskite, riebiais rūgščiais burbulais (kas visuomet būna užvalgius kažko panašaus į blynus ar cepelinus). Tikriausiai čia mano asmeninė sveikatos problema, nežinau.Hurinas rašėCOLONSuprantu Aiquen, gi tu labiau turi japonų skonį
O jei čia turėjai žuvį omeny... Tada jo, čia jau man reiškiasi golumizmas - fishessss are to be eaten RRRRRRRRRAW....

Taip, Azijos virtuvė - gėris (o japonų tai apskritai vos ne meno rūšis), ale gi niekas pasaulyje nepralenkė ir nepralenks padžiuvusios naminės rūkytos dešros.

Arba aš nežinau, kaip atrodo Pekino kopūstai, arba man jie niekaip ne žali. Geriausiu atveju salotiniai.Starlin rašėCOLONko nors žalio (špinatų, Pekino kopūstų - nesvarbu, svarbu, kad žalia [razz])

Beje, apie tuos koldūnus - o forma jų kokia? O bandelių? Sakyk ką nori, o maisto estetika ne paskutinėj vietoj, ir jei jau receptas tradicinis, tai ir dizainą smagu būt atitaikyt...


Beje, vienas ultraskanus dalykas (labai smarkiai išbandytas ir taip pat smarkiai įsimylėtas) - usuyaki tamago, arba pasiutusiai plonas omletas įvairiam naudojimui. Jei kam įdomu:
1 kiaušinis;
1 šaukštas vandens (teoriškai reikia daši sultinio, bet tokio ir aš neturiu, taip kad sueis vandenėlis);
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 arbatinis šaukštelis krakmolo, išmaišytas su šaukštu vandens [tai nebūtina, tiesiog omletukas gaunasi tvirtesnis];
žiupsnelis druskytės.
Viską smagiai išplakti, perkošti per tankų sietelį. Užkaisti keptuvikę ant nedidelės ugnies (mažą ir, pageidautina, tefloninę ar dar kokią, svarbu, kad būt nelimpanti; aš kai neturiu tokios, tai kepiau pyrago skardoj, padėjus ją virš ugnies ant dviejų arbatinukų), dugną vos vos paterlenti aliejumi (VOS VOS, tarkim, aliejuotu skudurėliu patrinti


Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?
- Starlin
- preciousss
- PranešimaiCOLON 7148
- UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
- MiestasCOLON London
- CONTACTCOLON
Štai, bandelės (čia su mėsa):
please lookee lookee
Koldūnų forma analogiška mūsiškiam, bet kiniški paprastai nelabai dideli būna. Tiesa, skirtingose vietose skirtingus daro, bet tikrai ne tokio dydžio kaip mūsų didžiuliai virtiniai. Pvz:
missee missee watchee watchee
pengyou!
Ai, tiesa, kiniškas koldūnas nebūtų koldūnas, jei jo nevalgytum su actu ir sojų padažu arba kokiu nors aštriu padažu. Aš asmeniškai be acto tiesiog negaliu
please lookee lookee
Koldūnų forma analogiška mūsiškiam, bet kiniški paprastai nelabai dideli būna. Tiesa, skirtingose vietose skirtingus daro, bet tikrai ne tokio dydžio kaip mūsų didžiuliai virtiniai. Pvz:
missee missee watchee watchee
pengyou!
Ai, tiesa, kiniškas koldūnas nebūtų koldūnas, jei jo nevalgytum su actu ir sojų padažu arba kokiu nors aštriu padažu. Aš asmeniškai be acto tiesiog negaliu

Hmmmm... Garintuvėje, sakai. Vadinasi, galiu drąsiai pridėti prie bandelių laiko dar kokias dešimt minučių, nes teks improvizuoti kažką iš visiškai garinimui nepritaikytos "įrangos" 
_____________
Taisiukė: radau simpatišką tų bandukų variaciją vienos japaškiukės puslapyje (šitie ne vegetariški)

Išties, mieli dalykėliai. Beje, ji siūlo dėti juos ant sviestinio popieriaus, kad neliptų.
Atrodo, laikas ir man garintuvę įsitaisyt.
Beje, o kaip ji atrodo ir kur tokios veisiasi? Ir kiek kainuoja?
(na va, dabar laukio kokio nors komentaro, kad be taisų ir 3d aprašyti savo velykinius kulinarinius siaubus, kurių pagrindinis akcentas - pusiau saldus sojos padažas ir kiaušiniai visais formatais).

_____________
Taisiukė: radau simpatišką tų bandukų variaciją vienos japaškiukės puslapyje (šitie ne vegetariški)

Išties, mieli dalykėliai. Beje, ji siūlo dėti juos ant sviestinio popieriaus, kad neliptų.
Atrodo, laikas ir man garintuvę įsitaisyt.

(na va, dabar laukio kokio nors komentaro, kad be taisų ir 3d aprašyti savo velykinius kulinarinius siaubus, kurių pagrindinis akcentas - pusiau saldus sojos padažas ir kiaušiniai visais formatais).
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?
"Tinginio" receptas yra vienas ir paprastas (ten jei kas kokius priedus deda, tai kiekvieno skonio reikalas). Ne veltui tinginių pyragu vadinamas
Kaip tik man 
1 pakelis paties riebiausio sviesto (tikro sviesto, 85 proc., o ne riebalų mišinio);
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno;
3,5 pakelio tešlainių, aš renkuosi "Kauno" (mano mama deda 4 ("Pavasarinių"), bet tada jis išeina kietesnis);
pora šaukštų kakavos (tikros kakavos milteliai, o ne tirpi kakava)
galima dėti šaukštą cukraus, kad greičiau tirštėtų masė.
Sausainius sulaužai i kokį puodą. Kitame puode ištirpni sviestą (greičiau tirpsta kiek susmulkintas į gabaliukus, tiesiog puode su šaukštu), supili kondensuotą pieną, suberi kakavą, cukrų, visą laiką maišai, kad gautusi vientisa masė, žiūrėk, kad neprisviltų. Kai ima tirštėti, masę supilk ant sausainių ir viską maišyk tol, kol pradės lūžinėti sausainiai.
Na, tikiuosi, suprantamai parašiau
Būk pasiruošusi, kur tinginio masę dėsi: ar kokią formą, ar tiesiog dėžutę, kurią išklok sumuštiniams vynioti skirta plėvele ar tiesiog polietileniniu maišeliu. Paruoštą masę, kol šilta, sukrėsk į formą, užlankstyk plėvelę ir suspausk (tiesiog kumščiais, kad neliktų oro tarpų). Padedi sustingti (nebūtina dėti į šaldytuvą). Sustingsta gana greit. Susipjaustai ir skanauji
--
Taisa: spausdelė.


1 pakelis paties riebiausio sviesto (tikro sviesto, 85 proc., o ne riebalų mišinio);
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno;
3,5 pakelio tešlainių, aš renkuosi "Kauno" (mano mama deda 4 ("Pavasarinių"), bet tada jis išeina kietesnis);
pora šaukštų kakavos (tikros kakavos milteliai, o ne tirpi kakava)
galima dėti šaukštą cukraus, kad greičiau tirštėtų masė.
Sausainius sulaužai i kokį puodą. Kitame puode ištirpni sviestą (greičiau tirpsta kiek susmulkintas į gabaliukus, tiesiog puode su šaukštu), supili kondensuotą pieną, suberi kakavą, cukrų, visą laiką maišai, kad gautusi vientisa masė, žiūrėk, kad neprisviltų. Kai ima tirštėti, masę supilk ant sausainių ir viską maišyk tol, kol pradės lūžinėti sausainiai.
Na, tikiuosi, suprantamai parašiau

Būk pasiruošusi, kur tinginio masę dėsi: ar kokią formą, ar tiesiog dėžutę, kurią išklok sumuštiniams vynioti skirta plėvele ar tiesiog polietileniniu maišeliu. Paruoštą masę, kol šilta, sukrėsk į formą, užlankstyk plėvelę ir suspausk (tiesiog kumščiais, kad neliktų oro tarpų). Padedi sustingti (nebūtina dėti į šaldytuvą). Sustingsta gana greit. Susipjaustai ir skanauji

--
Taisa: spausdelė.
Paskutinį kartą redagavo 1 Elentari. Iš viso redaguota 17 kartus.
---
- Starlin
- preciousss
- PranešimaiCOLON 7148
- UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
- MiestasCOLON London
- CONTACTCOLON
Čia jau pavėluotai truputį, bet ačiū už tinginio receptą, pravertė per mamos dieną
Kadangi kondensuoto nebuvo saldinto, teko cukraus iš akies dėti, bet galop vis viena pasirodė per mažai. Kita vertus, gal ir geriau toks ne per saldus. Žodžiu, nuo šiol tinginiai - tik savom rankom gaminti 
O gal kas nori pasidalinti paprastų gardžių sausainių receptais? O kalbant ne apie saldumynus, Aaaiquen, gal gali primint, kaip darai tą "marmurinę" kiaušinienę, kur su garšvom pas tave pusryčiam valgėm?


O gal kas nori pasidalinti paprastų gardžių sausainių receptais? O kalbant ne apie saldumynus, Aaaiquen, gal gali primint, kaip darai tą "marmurinę" kiaušinienę, kur su garšvom pas tave pusryčiam valgėm?
- Starlin
- preciousss
- PranešimaiCOLON 7148
- UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
- MiestasCOLON London
- CONTACTCOLON
Ei, kulinarai. Pasidalinkit, prašau, receptais, kurie:
1) būtų be mėsos/žuvies/jūros gėrybių
2) būtų gan greit padaromi
3) nereikalautų itin specialių produktų
4) tilptų į studentišką biudžetą
Saldumynai irgi tinka, bet geriau, aišku, ne saldumynai
Mano pietų meniu pernelyg dažnai kartojasi
Va galiu pati pasidalinti vienu receptu. Šiandien pabandžiau padaryti vieną mėgstamiausių kiniškų patiekalų - 地三鲜 ("Trys šviežybės"). Jį labai Kinijoj mėgau, o ir Lietuvoj teko valgyt neblogai pagamintą ("Pekino antyje", jei ką; jis ten taip ir vadinasi: DISANXIAN). Apskritai tai man nelabai sekasi kinišką maistą gamint, bet va šitas gana skaniai išėjo...
Jam reikia:
Bulvių
Baklažano
Žalios paprikos
Laiškinių svogūnų
Česnako
Druskos
Kiniško "geltonojo vyno" (šito neturėjau, nes patingėjau iki Chinatowno nueiti, bet paimprovizavau ir įpyliau paprasčiausio sojų padažo, ir viskas puikiai išėjo)
Dar įdėjau dėl įdomumo čili pipiriukų (šviežių; bet, matyt, mažai dėjau, nes nesijautė)
Bulves, baklažaną, papriką supjaustyt šiaudeliais. Keptuvėj (turėtų būti kiniškas wok'as, bet aš paprastoj keptuvėj kepiau) įkaitint aliejaus, sumesti bulves ir pakept, kol pageltonuos. Išimt bulves, sumest baklažanus, jei reikia, pripilti daugiau aliejaus, pakept, kol truputį paskrus (dėmesio, baklažanai turi savybę primirkt aliejaus, bet truputį pakepę vėl atsiduria savose sultyse). Išimt baklažanus, sumest papriką ir pakepti mažumėlę. Tuomet sudėti atgal bulves ir baklažanus, sumesti smulkiai sukapotą česnaką, supjaustytus svogūnus, pabarstyti druska ir užpilti sojų padažo. Pamaišyti, minutėlę pakepti - ir viskas.
1) būtų be mėsos/žuvies/jūros gėrybių
2) būtų gan greit padaromi
3) nereikalautų itin specialių produktų
4) tilptų į studentišką biudžetą
Saldumynai irgi tinka, bet geriau, aišku, ne saldumynai

Mano pietų meniu pernelyg dažnai kartojasi

Va galiu pati pasidalinti vienu receptu. Šiandien pabandžiau padaryti vieną mėgstamiausių kiniškų patiekalų - 地三鲜 ("Trys šviežybės"). Jį labai Kinijoj mėgau, o ir Lietuvoj teko valgyt neblogai pagamintą ("Pekino antyje", jei ką; jis ten taip ir vadinasi: DISANXIAN). Apskritai tai man nelabai sekasi kinišką maistą gamint, bet va šitas gana skaniai išėjo...
Jam reikia:
Bulvių
Baklažano
Žalios paprikos
Laiškinių svogūnų
Česnako
Druskos
Kiniško "geltonojo vyno" (šito neturėjau, nes patingėjau iki Chinatowno nueiti, bet paimprovizavau ir įpyliau paprasčiausio sojų padažo, ir viskas puikiai išėjo)
Dar įdėjau dėl įdomumo čili pipiriukų (šviežių; bet, matyt, mažai dėjau, nes nesijautė)
Bulves, baklažaną, papriką supjaustyt šiaudeliais. Keptuvėj (turėtų būti kiniškas wok'as, bet aš paprastoj keptuvėj kepiau) įkaitint aliejaus, sumesti bulves ir pakept, kol pageltonuos. Išimt bulves, sumest baklažanus, jei reikia, pripilti daugiau aliejaus, pakept, kol truputį paskrus (dėmesio, baklažanai turi savybę primirkt aliejaus, bet truputį pakepę vėl atsiduria savose sultyse). Išimt baklažanus, sumest papriką ir pakepti mažumėlę. Tuomet sudėti atgal bulves ir baklažanus, sumesti smulkiai sukapotą česnaką, supjaustytus svogūnus, pabarstyti druska ir užpilti sojų padažo. Pamaišyti, minutėlę pakepti - ir viskas.