Valgo hobiai, valgo elfiai, ryja visi orkai

Kiti pokalbiai ne į temą
BUTTON_POST_REPLY
Žinutė
Autorius
Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#241 Standartinė Aiquen » 06 Vas 2007, 12:50

Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Aragornas
Mūvėjo Žiedą +
PranešimaiCOLON 269
UžsiregistravoCOLON 31 Spa 2006, 19:01
MiestasCOLON Šalčininkai

#242 Standartinė Aragornas » 08 Vas 2007, 18:32

Jo tikrai žiūriu mokat gamint ir mėgstat skaniai pavalgyt.Nieko nepasakysi :)
Want hack, serial, crack? Need tutorials of hacking? PM ME.

Vartotojo avataras
Legolas86
Lietė Žiedą
PranešimaiCOLON 128
UžsiregistravoCOLON 15 Rgp 2007, 20:39
MiestasCOLON LORIEN
CONTACTCOLON

#243 Standartinė Legolas86 » 06 Sau 2008, 20:28

Man tai geriausias maistas tai - naminis, pvz: mišrainės ir pan. Šiais laikais tie pusfabrikačiai tikrai nevilioja, kai turiu skrandžio problemų, Be to, nuo riebaus maisto gražesniais netapsim..... 8O
Beje, visai yra skanu japoniška suši su lašiša...nem nem... :roll:
VISA YRA TAI IR NE-TAI, TAI IR NE-TAI SYKIU, NEI TAI, NEI NE-TAI
______________________________________
Nilmo vanwa ar hecil vantala,
Haryan haiya-vahaiya mίrië:
Lótë loctala, súrë lindala,
Alassenya ná alat sinomë

Vartotojo avataras
Hurinas
Mūvėjo Žiedą
PranešimaiCOLON 458
UžsiregistravoCOLON 11 Bal 2007, 19:10

#244 Standartinė Hurinas » 11 Vas 2008, 22:55

Jooo, kai turi skrandžio problemų tikrai nėra sveika tie visi pyp ir dar pyp pusgaminiai. Geriau išsikept pačiams žuvytės arba BLYNŲ. Na, bet kai ką tenka valgyti ne naminį( fe) :x
Nes tavo jėga, turtai, valdžia
Turėjimas nieko, nieko neturėjimas,
Turėjimas nieko...

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#245 Standartinė Aiquen » 21 Kov 2008, 12:55

Legolas20 rašėColon japoniška suši su lašiša...nem nem... :roll:

a) O ką, būna ir nejaponiško suši? :D
b) skonio reikalas, man labiau patinka su tunu arba ikrais.

Kad jau apie tai kalba, gal kas žino, kur galima gauti padorią ir gražią bento dėžutę?
_____________

Hurinas rašėColonJooo, kai turi skrandžio problemų tikrai nėra sveika tie visi pyp ir dar pyp pusgaminiai.

Kad ir neturint jokių problemų... Maitinkis pusgaminiais - ir tiksliai turėsi. Ir skrandžio, ir kitokių.

Blynai - blogis (ypač jei turi omeny tuos riebalų prisigėrusius pusiau saldžius košmarus, valgomus su uogiene). Nebent bulviniai, bet tie irgi blogis (man blogis, ba bulvės totaliai žudo, kad ir kaip skanu bebūt). Arba lietiniai - su sąlyga, kad jie yra kaip priedas prie kažkokio kito maisto.
Kalbant apie žuvytę... Supratau neseniai, kad norint pasiruošti ją skaniai, svarbiausia yra vengti visokių "prieskonių žuviai" ir kita ko, kas standartiškai eina prie žuvies. Tradicinis lietuviškas kepimas iš serijos "bilekokia žuvis, apvoliota kiaušiniuose ir miltuose" - apskritai maisto gadinimas. Br. Dvigubas br. Ne, trigubas. Jei pridėsi vegetos, gausis keturgubas br, o jei "prieskonių mišinio keptai žuviai", tada bus toks br, kad viso pasaulio žuvų vėlės raitysis didžiausiose kančiose (jau nekalbant apie vėlę tos žvynuotosios, kurios palaikai bus išniekinti tokiu būdu). O jei dar patieksi ją su kečupu, tada jau šakės. Degsi pragare iki paskutinio teismo dienos ir dar tris metus po jos (profilaktiškai).
______________

Neseniai atradau tokią "šaldiklių faunos" rūšį kaip pangasija. Įmečiau ją į skardą, užbarsčiau muskato, cinamono (vat neatsimenu, ar barsčiau truskytės, ar apkrapinau sojos padažu...) ir apdėjau sviesto gabaliukais. Kurį laiką kepiau orkaitėja pridengtą folija, paskui leidiau tiesiog šiaip apskrusti. Gėris gavosi. 8)


Dabar eksperimentuoju su ryžiais. Labai įdomu stebėti, kaip lengvai keičiant paruošimo sąlygas, kartu kečiasi tekstūra ir skonis. Jau nekalbant apie tai, kad žiauriai skiriasi įvairių veislių ir gamintojų ryžiai (o tie verdami maišeliuose must die, tarp kitko).

Kai atsibos ryžiai, imsiuosi perlinių kruopų. Baisiai skanu tiesiog šutintos, ale gi gal ir kokį meną pavyks iš jų sukurpti? 8)
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Morta
Mūvėjo Žiedą
PranešimaiCOLON 471
UžsiregistravoCOLON 20 Rgp 2007, 15:05

#246 Standartinė Morta » 21 Kov 2008, 14:53

Blynai - blogis?.. Na nežinau.. Blogis ar ne blogis, bet skanumėlis, todėl neatsisakyčiau tokio blogio:)

O perlinės kruopos irgi skanu. Nuo vaikystės jos man patinka. Rods paprastos kruopelytės, bet niam niam tokios ;)

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#247 Standartinė Aiquen » 21 Kov 2008, 15:30

Pamiršau pridėt, kad blynai yr blogis man asmeniškai (niaaaaskanūūūūū, nors nušaukit). Ir šiaip... nu baisiai jau jie į lašinius greit perauga. :)
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Nimrodel
Žiedo nešėjas
PranešimaiCOLON 932
UžsiregistravoCOLON 12 Rgp 2007, 11:41
MiestasCOLON Pilaitė

#248 Standartinė Nimrodel » 21 Kov 2008, 15:30

Bet skanu. Su obuoliene.. 8) (Aišku žiūrint kokie blynai. Prikepę, tai aišku, kad neskanu.)
helou

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#249 Standartinė Aiquen » 21 Kov 2008, 15:45

Nia, obuolienė skaniau su kepta višta ar žąsele, o ne su blynais :p

Kaip jau sakiau, bulviniai blynai yra gėrblogis, ir lietiniai, jei kepti sausai (t.y., plonyčiai, traškūs ir neprisigėrę aliejaus). Ale vien nuo minties apie tuos išsipūtusius... beformius... riebius... Nope. Ne mano maistas. :?
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Hurinas
Mūvėjo Žiedą
PranešimaiCOLON 458
UžsiregistravoCOLON 11 Bal 2007, 19:10

#250 Standartinė Hurinas » 21 Kov 2008, 18:57

Suprantu Aiquen, gi tu labiau turi japonų skonį :D

O dėl blynų, tikrai, gėrblogis. Blynai man skanu(deja nėra labai sveika, vien dėl riebalų :( ), o ypač perlinių kruopų sriuba....... Skamumėlis....
Nes tavo jėga, turtai, valdžia
Turėjimas nieko, nieko neturėjimas,
Turėjimas nieko...

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#251 Standartinė Starlin » 21 Kov 2008, 19:38

Jeigu norit tikro kiniško skonio, siūlau pasigaminti koldūnus arba garuose virtas bandeles :)

Svarbiausia - įdaras. Jam reikia:

tofu
ko nors žalio (špinatų, Pekino kopūstų - nesvarbu, svarbu, kad žalia :p)
sojų padažo
druskytės


Žodžiu, sumaišot žalią su tofu, apšlakstot sojų padažu ir pabarstot druskyte. Viskas. Galima dėt į koldūnus. Šiaip jie turėtų būti garuose virti, bet kiek viriau, visada prilipdavo prie puodo, ir šitą problemą sunku spręst, taigi tiks ir virti vandeny. Visa kiniškų koldūnų esmė - kuo plonesnė tešla. Čia jau reikia meistrystės, iki kurios man toli... bet stengiuosi :) Paprasčiausia tešla susideda tiesiog iš miltų, vandens ir druskos. Ji bus lengvesnė nei su kiaušiniais, tačiau atsargiai - lengviau plyš.

O garuose virtos bandelės daromos iš mielinės tešlos, su kuria šiaip nesusiduriu gyvenime, todėl vadovaujuosi kažkokiu internete rastu receptu, ir visai gardžiai gaunasi. Na, dabar neprisimenu, kas ten ir kiek, bet, aišku, mielės, vanduo, miltai, druska, ir tiek. Tokias bandelytes reikia valgyt ką tik baigtas virt (irgi limpa prie puodo, deja...), o tas įdaras tai žinokit tikrai panašaus skonio išeina kaip kad Kinijoj :)

Skanaus!

(kai nepatingėsiu, surašysiu žuvies skonio baklažanų receptą)

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#252 Standartinė Aiquen » 21 Kov 2008, 20:16

Hurinas rašėColonSuprantu Aiquen, gi tu labiau turi japonų skonį :D
Leisk pataisyti - aš tiesiog mėgstu maistą, nepriklausomai nuo jo kilmės regiono (na taip, šį sezoną užsikabinau ant japoniško). Reikalas tas, kad pavalgiusi noriu jaustis gerai, o ne raugėti, atleiskite, riebiais rūgščiais burbulais (kas visuomet būna užvalgius kažko panašaus į blynus ar cepelinus). Tikriausiai čia mano asmeninė sveikatos problema, nežinau.
O jei čia turėjai žuvį omeny... Tada jo, čia jau man reiškiasi golumizmas - fishessss are to be eaten RRRRRRRRRAW.... :heart:

Taip, Azijos virtuvė - gėris (o japonų tai apskritai vos ne meno rūšis), ale gi niekas pasaulyje nepralenkė ir nepralenks padžiuvusios naminės rūkytos dešros. :rolleyes:

Starlin rašėColonko nors žalio (špinatų, Pekino kopūstų - nesvarbu, svarbu, kad žalia [razz])
Arba aš nežinau, kaip atrodo Pekino kopūstai, arba man jie niekaip ne žali. Geriausiu atveju salotiniai. :roll: Hm, kaži, o jei pabandžius agurklę? Ir spalva nebloga, ir šiaip gal neturėtų susipykt?
Beje, apie tuos koldūnus - o forma jų kokia? O bandelių? Sakyk ką nori, o maisto estetika ne paskutinėj vietoj, ir jei jau receptas tradicinis, tai ir dizainą smagu būt atitaikyt... ;) Velniava, užsimaniau pasigamint šiandien... tik tofu nėra, o Zae gyvenime neprisiprašysi, kad parvežtų. :?


Beje, vienas ultraskanus dalykas (labai smarkiai išbandytas ir taip pat smarkiai įsimylėtas) - usuyaki tamago, arba pasiutusiai plonas omletas įvairiam naudojimui. Jei kam įdomu:

1 kiaušinis;
1 šaukštas vandens (teoriškai reikia daši sultinio, bet tokio ir aš neturiu, taip kad sueis vandenėlis);
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 arbatinis šaukštelis krakmolo, išmaišytas su šaukštu vandens [tai nebūtina, tiesiog omletukas gaunasi tvirtesnis];
žiupsnelis druskytės.

Viską smagiai išplakti, perkošti per tankų sietelį. Užkaisti keptuvikę ant nedidelės ugnies (mažą ir, pageidautina, tefloninę ar dar kokią, svarbu, kad būt nelimpanti; aš kai neturiu tokios, tai kepiau pyrago skardoj, padėjus ją virš ugnies ant dviejų arbatinukų), dugną vos vos paterlenti aliejumi (VOS VOS, tarkim, aliejuotu skudurėliu patrinti :D ), pilti po pasiutusiai nedaug plakinio, išsklaidyti kuo plonesniu sluoksneliu (šiaip jau, jei keptuvė nedidelė, iš vieno kiaušinio išeina du-trys blyniukai) ir ramiai sau kepti, kol visą sutrauks, o kraštai apdžius iš atšoks nuo keptuvės (minutę-dvi, ne daugiau). Viskas. Galima toliau su juo daryti, ką tik nori - ką nors suvynioti, susukti ir plonai supjaustyti salotoms, ar dar kas tik galvon šaus. Aš graužiau tiesiog šiaip sau, minimalistiškai, o Bea valgė su dešrelėmis ir majonezu. :)
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#253 Standartinė Starlin » 21 Kov 2008, 20:36

Štai, bandelės (čia su mėsa):

please lookee lookee

Koldūnų forma analogiška mūsiškiam, bet kiniški paprastai nelabai dideli būna. Tiesa, skirtingose vietose skirtingus daro, bet tikrai ne tokio dydžio kaip mūsų didžiuliai virtiniai. Pvz:

missee missee watchee watchee
pengyou!

Ai, tiesa, kiniškas koldūnas nebūtų koldūnas, jei jo nevalgytum su actu ir sojų padažu arba kokiu nors aštriu padažu. Aš asmeniškai be acto tiesiog negaliu :)

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#254 Standartinė Aiquen » 21 Kov 2008, 20:53

Aaaaaa, pirmoje nuotraukoje virtinukai - tokios totalios medūzos! 8O :heart:
Beje, o koks virimo laikas? Tiek bandelių, tiek koldūnų? Ar "iš akies"?
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#255 Standartinė Starlin » 21 Kov 2008, 22:31

Bandelėm garintuvėje užtenka 10-15min per akis (bet mano akys tokios nekulinarinės, kad... labiau įgudusios šeimininkės gali ir kitokį laiką pasakyt ;)). Virtinukai - priklauso nuo to, kokio storumo tešlą padarysi. Jei labai plona, tai neilgai virt reikia, kitaip išskys... žodžiu, iš akies.

Vartotojo avataras
Aiquen
Ardos bamba
PranešimaiCOLON 4087
UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:35

#256 Standartinė Aiquen » 21 Kov 2008, 22:39

Hmmmm... Garintuvėje, sakai. Vadinasi, galiu drąsiai pridėti prie bandelių laiko dar kokias dešimt minučių, nes teks improvizuoti kažką iš visiškai garinimui nepritaikytos "įrangos" 8)
_____________

Taisiukė: radau simpatišką tų bandukų variaciją vienos japaškiukės puslapyje (šitie ne vegetariški)
Paveikslėlis

Išties, mieli dalykėliai. Beje, ji siūlo dėti juos ant sviestinio popieriaus, kad neliptų.

Atrodo, laikas ir man garintuvę įsitaisyt. :roll: Beje, o kaip ji atrodo ir kur tokios veisiasi? Ir kiek kainuoja?

(na va, dabar laukio kokio nors komentaro, kad be taisų ir 3d aprašyti savo velykinius kulinarinius siaubus, kurių pagrindinis akcentas - pusiau saldus sojos padažas ir kiaušiniai visais formatais).
Kind of makes you go crazy, you know. Whacko. Really out there, CUCKOO! You bring any apples?

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#257 Standartinė Starlin » 20 Bal 2008, 17:44

Aš ir ant popieriaus dėjau, bet paskui valgant vis tiek reikia krapštyt - nuo popieriaus šį kartą :]

Garintuvių reik žiūrėt supermarketuose... nežinau, kiek kainuoja, neturėtų būti kosmosas.

Užsukau paprašyti kokio nors ne per sudėtingo, bet skanaus tinginio recepto. Noriu išmokti gaminti.

Vartotojo avataras
Elentari
Nazgūlė
PranešimaiCOLON 1567
UžsiregistravoCOLON 26 Bir 2005, 04:19
CONTACTCOLON

#258 Standartinė Elentari » 20 Bal 2008, 18:40

"Tinginio" receptas yra vienas ir paprastas (ten jei kas kokius priedus deda, tai kiekvieno skonio reikalas). Ne veltui tinginių pyragu vadinamas ;) Kaip tik man :p
1 pakelis paties riebiausio sviesto (tikro sviesto, 85 proc., o ne riebalų mišinio);
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno;
3,5 pakelio tešlainių, aš renkuosi "Kauno" (mano mama deda 4 ("Pavasarinių"), bet tada jis išeina kietesnis);
pora šaukštų kakavos (tikros kakavos milteliai, o ne tirpi kakava)
galima dėti šaukštą cukraus, kad greičiau tirštėtų masė.

Sausainius sulaužai i kokį puodą. Kitame puode ištirpni sviestą (greičiau tirpsta kiek susmulkintas į gabaliukus, tiesiog puode su šaukštu), supili kondensuotą pieną, suberi kakavą, cukrų, visą laiką maišai, kad gautusi vientisa masė, žiūrėk, kad neprisviltų. Kai ima tirštėti, masę supilk ant sausainių ir viską maišyk tol, kol pradės lūžinėti sausainiai.

Na, tikiuosi, suprantamai parašiau :)

Būk pasiruošusi, kur tinginio masę dėsi: ar kokią formą, ar tiesiog dėžutę, kurią išklok sumuštiniams vynioti skirta plėvele ar tiesiog polietileniniu maišeliu. Paruoštą masę, kol šilta, sukrėsk į formą, užlankstyk plėvelę ir suspausk (tiesiog kumščiais, kad neliktų oro tarpų). Padedi sustingti (nebūtina dėti į šaldytuvą). Sustingsta gana greit. Susipjaustai ir skanauji :)
--
Taisa: spausdelė.
Paskutinį kartą redagavo 1 Elentari. Iš viso redaguota 17 kartus.
---

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#259 Standartinė Starlin » 17 Geg 2008, 12:36

Čia jau pavėluotai truputį, bet ačiū už tinginio receptą, pravertė per mamos dieną :) Kadangi kondensuoto nebuvo saldinto, teko cukraus iš akies dėti, bet galop vis viena pasirodė per mažai. Kita vertus, gal ir geriau toks ne per saldus. Žodžiu, nuo šiol tinginiai - tik savom rankom gaminti :)

O gal kas nori pasidalinti paprastų gardžių sausainių receptais? O kalbant ne apie saldumynus, Aaaiquen, gal gali primint, kaip darai tą "marmurinę" kiaušinienę, kur su garšvom pas tave pusryčiam valgėm?

Vartotojo avataras
Starlin
preciousss
PranešimaiCOLON 7148
UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
MiestasCOLON London
CONTACTCOLON

#260 Standartinė Starlin » 19 Vas 2009, 01:21

Ei, kulinarai. Pasidalinkit, prašau, receptais, kurie:
1) būtų be mėsos/žuvies/jūros gėrybių
2) būtų gan greit padaromi
3) nereikalautų itin specialių produktų
4) tilptų į studentišką biudžetą

Saldumynai irgi tinka, bet geriau, aišku, ne saldumynai :)

Mano pietų meniu pernelyg dažnai kartojasi :roll:

Va galiu pati pasidalinti vienu receptu. Šiandien pabandžiau padaryti vieną mėgstamiausių kiniškų patiekalų - 地三鲜 ("Trys šviežybės"). Jį labai Kinijoj mėgau, o ir Lietuvoj teko valgyt neblogai pagamintą ("Pekino antyje", jei ką; jis ten taip ir vadinasi: DISANXIAN). Apskritai tai man nelabai sekasi kinišką maistą gamint, bet va šitas gana skaniai išėjo...

Jam reikia:

Bulvių
Baklažano
Žalios paprikos
Laiškinių svogūnų
Česnako
Druskos
Kiniško "geltonojo vyno"
(šito neturėjau, nes patingėjau iki Chinatowno nueiti, bet paimprovizavau ir įpyliau paprasčiausio sojų padažo, ir viskas puikiai išėjo)
Dar įdėjau dėl įdomumo čili pipiriukų (šviežių; bet, matyt, mažai dėjau, nes nesijautė)

Bulves, baklažaną, papriką supjaustyt šiaudeliais. Keptuvėj (turėtų būti kiniškas wok'as, bet aš paprastoj keptuvėj kepiau) įkaitint aliejaus, sumesti bulves ir pakept, kol pageltonuos. Išimt bulves, sumest baklažanus, jei reikia, pripilti daugiau aliejaus, pakept, kol truputį paskrus (dėmesio, baklažanai turi savybę primirkt aliejaus, bet truputį pakepę vėl atsiduria savose sultyse). Išimt baklažanus, sumest papriką ir pakepti mažumėlę. Tuomet sudėti atgal bulves ir baklažanus, sumesti smulkiai sukapotą česnaką, supjaustytus svogūnus, pabarstyti druska ir užpilti sojų padažo. Pamaišyti, minutėlę pakepti - ir viskas.

BUTTON_POST_REPLY