Tolkien Lietuva

www.tolkien.lt
Dabar yra 23 Lie 2018, 01:24

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 327 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 05 Geg 2004, 18:30 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Valgyti mėgsta visi. Todėl atidarau naują giją, kur galima dalintis virtuvinėmis paslaptimis.

Orkiškiems puodo turiniams netinkama gija. Sorry, bendrapartiečiai.

Perkelta iš pliurpalų:
Posted: gegužės 5, 2004, 4:30 pm Pranešimo tema:

--------------------------------------------------------------------------------

Žiūrint kokio dydžio karšis.
Jeigu virš 1 kg - kaulai bus stambūs ir juos lengva išrankioti. Jei jis smulkus - geriau sumalti ir daryti kotletus.
Jei karšis dar neskustas ir neišvalytas - šis patarimas labai svarbus. Nuplauk jį prieš skrosdama (kai nuskusi). Išskrodus neplauti, bet nušluostyti švariu skudurėliu ir po to supjaustyti.
Receptas kepimui orkaitėje:
Karšis iskrodžiamas, išvalomas nušluostomas skudurėliu (pilvo ertmė - irgi). įtrinamas druska su prieskoniais š išorės ir vidaus (galima tik pabarstyti druska su prieskoniais - labai tinka "Saldvos" prieskoniai žuviai). Padedama į šaldytuvą valandai. Prieš kepant, susmaigstoma šakute, į pilvo ertmę prikišama pjaustytų morkų, petražolių, krapų, česnako (kas mėgsta), lauro lapų. Folija ištepama aliejumi. Į ją dedama žuvis, apipilama grietine (galima majonezu) ir suvyniojama, kad grietinė neišbėgtų). Kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 20-30 min. (nelygu žuvies dydis).
SKANAUS

Kepimui keptuvėje:
Karšis supjaustomas gabalais (geriau filė - t.y. be nugarkaulio) paprieskoninamas (žr receptą 1) ir pašlakstomas citrinų sultimis. Prieš kepant pavoliojamas miltuose (mano manymu - tik miltuose ar džiūvėsėliuose, nes kiaušinis "numuša" žuvies skonį) ir kepamas dideliame kiekyje aliejaus (bent kad iki pusės žuvies gabalas pasinertų).


Patarimas. JEI KEPTUVĖ PRISVILTŲ:[b]
Sulaukus 3 val nakties, išnešti į laiptinę ir padaužyti per ją plaktuku. Priesvilos puikai atšoks. [b]Svarbu spėti grįžti į savo butą, kol kaimynai tuo pačiu plaktuku neužvožė per galvą.

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Paskutinį kartą redagavo Senasis Gollumas 06 Geg 2004, 14:55. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2004, 21:24 
Atsijungęs
Tamsioji Magistrė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 19:20
Pranešimai: 1154
Miestas: Musdaubė
Reikia paprašyti nazgūlų, kad receptuką čia perkeltų :D
Dar kartą nuoširdžiai dėkoju - vakarienė buvo fantastiška \:D/ Tuo pačiu ačiū ir tėčiui, kuris tą projektą įgyvendino (nes aš gudruolė persakiau receptą ir pasiploviau susitikti su LothLe :wink: ).

_________________
:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2004, 21:31 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Ale, kad nėr už ką... Simptomus pajusi po 4 dienų.

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2004, 21:33 
Atsijungęs
Tamsioji Magistrė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 19:20
Pranešimai: 1154
Miestas: Musdaubė
O simptomai bus " noriu dar", ar " kur reanimacija" ? :roll:

_________________
:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2004, 21:35 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Priklauso nuo organizmo. Aš dar gyvas :twisted:

Ką tik užsimaniau ko nors saldaus. Cukrų šveisti - žema, tai pasidariau šokolado Visai nieko.
receptas:
3 valgomi šaukštai grietinės;
3 arbatiniai šaukšteliai "Nesquik" šokloadinio gėrimo miltelių.
Viskas sumaišoma puodelyje. Visus "marssnikertwixus" galima mesti į šoną.
Wraning: Panoms, besilaikančioms dietos - nerekomenduojama (chalerijų - milijonas), Bet vistiek skanu.

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2004, 11:27 
Atsijungęs
Tamsioji Magistrė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 19:20
Pranešimai: 1154
Miestas: Musdaubė
Šokaladas yra gėris :heart: Ar savos gamybos, ar pirktas - man tinka visas. Esu saldumynų vergė. Naktimis sapnuoju tortus. Mėsos gali ir nebūti, svarbu, kad yra šokolado. Su kava.... :roll:
Kaip sakoma, svajoti neuždrausi... Tiek šokoladas, tiek kava kelia rūgštinguma. Šiuo metu man tai tabu :? Užtai pradėjau piknaudžiauti sumuštinukais - batonas su abrikosų džemu. Irgi labai skanu. Tik džemas labai brangus, o per savaitę sulaižau visą stiklainiuką :D

_________________
:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2004, 12:36 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Kiekvienas receptas turi prasidėti fraze: Imi pluoštą pinigų ir eini...

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2004, 15:42 
Atsijungęs
Nazgūlė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Kov 2004, 15:55
Pranešimai: 1921
Miestas: agūp ilautriv
Diskusija iš pliurpalų: (taigi negaliu aš žinučių perkelti)

Maja posted: trečiadienis gegužės 05, 2004 3:50 pm Pranešimo tema:
--------------------------------------------------------------------------------
Kreipimasis į žveją (t.y. S. Golumą): Kaip geriausia ruošti karšį (buvo užšaldytas)? Šiuo metu bando atšilti


Senasis Gollumas posted: trečiadienis gegužės 05, 2004 3:55 pm Pranešimo tema:
--------------------------------------------------------------------------------
Žiūrin kaip tu nori jį paruošti: ant grotelių, kepti orkaitėje, virti, rūkyti, vytinti?


Maja posted: trečiadienis gegužės 05, 2004 4:06 pm Pranešimo tema:
--------------------------------------------------------------------------------
Buvo planai kišti į orkaitę. Bet sako, kad ten daug kaulų - bus labai nuobodu valyti. Gal geriau troškinti?

Senasis Gollumas parašo receptą (žr aukščiau)


Maja posted: trečiadienis gegužės 05, 2004 5:16 pm Pranešimo tema:
--------------------------------------------------------------------------------
Ačiū Pirmas receptas labai tiks, nes deja, keptuvėje kepto maisto dar negaliu valgyti Bet pastabą, apie keptuvės valymą reiktų įsidėmėti.
Kadangi išsiryškinai, kaip mėgėjęs skaniai gaminti, galima būtų atskirą giją tam reikalui paskirti

_________________
Hrrrr


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2004, 23:54 
Atsijungęs
Matė Žiedą
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 21:50
Pranešimai: 62
Miestas: Uppsala, Sweden
Na, dabar ir aš pasireikšiu 8)

Manau, kaime daug laiko praleidžiantys žmonės turėtų žinoti, kad egzistuoja toks patiekalas kaip kraujiniai vėdarai. Nerealiai skanu. Norėjau parašyti bent šiokią tokią gaminimo santrauką (nes pati esu tik žiūrėjus tą procesą), bet nusprandžiau patausoti silpnus kaikurių forumiečių skrandžius ir susilaikyti... Kas žino, tas supras. Bet šito delikateso paragauti verta. net mano tėčiui patiko :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2004, 15:17 
Atsijungęs
Tamsioji Magistrė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 19:20
Pranešimai: 1154
Miestas: Musdaubė
Aš tai tikrai nesuprasiu. Ne tik dėl silpno skrandžio, bet ir dėl silpnų nervų. Vėdarų apskritai nemėgstu, o žodis kraujas irgi apetito nekelia... Iš mėsos pripažįstu tik vištieną. Ir žuvį :wink:
Gerbiu vegetarus. Bet toleruoju ir visus mėsėdžius plėšrūnus. Bo namie tokie trys...

_________________
:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2004, 16:34 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Maja, bet būna ir bulvinių vėdarų. Nors apskritai, tai mane su bet kokiais į pasaulio kraštą nuvilioti galima.

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2004, 16:37 
Atsijungęs
Lietė Žiedą
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 23:42
Pranešimai: 143
Miestas: Raudondvaris, Kauno raj.
Norit pasakyti, kad yra zmoniu, kurie NIEKADA neragavo kraujiniu vedaru????? :shock: :shock: :shock:
O bulvinai- jega, bet skonis labai priklauso nuo zharnu storio. Jei bulves sukimshtos i plonas deshrines zharneles, tai koks chia be vedaras... O storosios tai toki aromata suteikia, ir suskrunda geriau... =P~ :tonqe: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2004, 16:42 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Paprastas bulvinių vėdarų receptas:
1. IMI PLUOŠTĄ PINIGŲ IR NUSIPERKI TURGUJE KIAULĘ.
2. Už likusius nusiperki bulvių.
3. Neduodi kiaulei ėsti savaitę.
4. Sušeri jai visas bulves.
5. Iš kart papjauni ir išimi žarnas.
6. Kepi vėdarus.

*Maja nubėga :vom: *

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2004, 16:45 
Atsijungęs
Tamsioji Magistrė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 19:20
Pranešimai: 1154
Miestas: Musdaubė
Va, ir ne. Nes jau užsigrūdinusi. T.y. teko šį receptėlį anksčiau girdėti. Sako mūsiškiai taip užsieniečius svečius kraupina (prieš tai vėdarais pavaišinę) :wink:

_________________
:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2004, 12:32 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 04 Geg 2004, 16:27
Pranešimai: 758
Kraujiniai vedarai... O gal dar kas nors valge ir kraujines sriubos? Zmones sako, kad skanu. Man uzteko vaikysteje tik pamatyti, kaip ta sriuba atrodo, ir to buvo gana visam gyvenimui...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2004, 14:19 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Nuo sriubos? Tai yra normalus lietuviškai - :twisted: orkiškas patiekalas.

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2004, 14:25 
Atsijungęs
Žiedo nešėjas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 04 Geg 2004, 16:27
Pranešimai: 758
Tada kazkas nelabai gerai su mano lietuvisku genofondu :? Siaip pamaciusi krauja galiu ir apsivozti, tai ka jau kalbeti apie sriubos is kraujo valgyma... Ech, geriau jau bulviniai blynai :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2004, 14:29 
Atsijungęs
Žiedų valdovas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Bal 2004, 20:15
Pranešimai: 1618
Miestas: vis ten pat
Prašyčiau ryte apie bulvinius blynus nerašyti, nes mane su jais sieja nelabai malonūs jausmai skrandyje (ŽIAURIA NORISI SUVALGYTI KOKIAS 15 ŠTUKŲ APSKRUDUSIŲ BULVINIŲ BLYNUKŲ)

_________________
- Пап, а Лукьяненко существует ?
- Нет, сынок, это фантастика.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2004, 14:40 
Atsijungęs
Lietė Žiedą
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Geg 2004, 11:50
Pranešimai: 185
Nei kraujinės sriubos, nei vėdarų, nei tuo labiau bulvinių blynų mano organizmas nepripažįsta. Ir apskritai šiurpu. Valgyti kažkieno kraują... supiltą į žarną... kurioje neseniai buvo patys žinote kas... :shock: Fui. Nors jei patinka, tai...

Kaip alternatyvą galiu pasiųlyti lengvas salotas, kur kas tinkamesnes šiltąjam metų laikui. Reikia rankomis smulkiai suplėšyti kiniško kopūsto ar bet kokių kitų salotų gūželę (nepjaustyti peiliu, nes nukenčia skonis), įpjaustyti šviežių agurkų, svogūno laiškų, įtarkuoti šviežio nesūdyto varžkės sūrio ir žiupsnelį susmulkintų pertažolių. Užpilui sumaišyti sojos padažą, kelis šaukštus vandens, žiupsnelį cukraus, citrinos sulčių (actas netinka), po žiupsnelį čiobrelių ir baziliko. Galima ir aliejaus, tačiau aš stengiuosi jo nevartoti. Viskas išmaišoma ir kelioms minutėms pastatoma į šaldytuvą, kad susistovėtų ir atvėstų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Geg 2004, 21:40 
Atsijungęs
Tamsioji Magistrė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Kov 2004, 19:20
Pranešimai: 1154
Miestas: Musdaubė
Topinis vasaros patiekalas :D
Nuostabios, skanios, visų mėgstamos bulvytės - virtos, su krapais (kol nėra šviežių tinka ir šaldyti) ir žalios salotos - tinka viskas kas žalia :wink: Bet klasikinis variantas - agurkėlis ir salotėlė žalioji. Žiupsnelis druskos ir šaukštas grietinės. Šnairuojantiems į gyvulinės kilmės produktus, ar susirūpinusius linijomis - šlakelis aliejaus.
Skanu, paprasta ir sveika. Tinka visiems pasiilgusiems vasaros, kaimo ir tingintiems gamintis šaltibarščius. Netinka - orkams ir visiems nesuprantantiems bulvės žavesio. Kaip sakė vienas poetas - Kam tos rožės, jeigu bulvės žydi :wink:

_________________
:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 327 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007