Nagi "Slibino" komanda jau grįžo iš Mytofesto. Įspūdžių daug ir įvairių. Bet bendrai paėmus - kitąmet važiuočiau vėl...

Pabandysiu bent kažkiek įspūdžių perteikti.
Pirmiausia, tai manau, kad mūsų komanda paliko visai kitokį įspūdį estams, nei delegacija, kuri ten buvo anais metais. Neblogą, bet kitokį...
Vat ką pastebėjau:
1. Estai tikrai yra lėti. Larpe viskas vyksta dar lėčiau. Pvz.: Buvo druidų sąskrydis. Mane, kaip droidą, irgi ten pakvietė. Nuėjau, ir stovim mes dviese su dar viena ragana lietuje 40 min. Klausiu: Kada pradėsim? Kur kiti? Atsakymas: Kiti ieškomi, palauk. Palaukes dar 5 min ir supratęs, kad dar porą valandų čia lietuje neišstovėsiu, nusiploviau nuo šio reikalo, nors jis buvo pagrindinis mano personažo tikslas, vykstant į Kassinurmės šalį....
Arba. Pagavom du įtariamuosius žmogžudyste. Surišom ir palikom sėdėt pilyje. Tai jie ten sėdėjo 2 val, kol buvo surengtas teismas, ir dar 1.5 val pačio teismo. Aš jų vietoje, būčiau miręs iš nuobodulio....
2. Pas estus VISI ginklai yra minkštinti afigienai. Ietys minkštinamos per visą ilgį - todėl jausmas, kad rankoje laikytum didžiulį falą. Dageriai taip pat pilnai paminkštinti - todėl atrodo, kaip ištirpęs snikersas pakelyje... Ir visa kita: kirviai, kalavijai, kuokos ir t.t. irgi afigienai paminkštinta. Vaizdelis klaikus.
Kas dėl pačios kovos. Hmm Kovos technika visai nevertinama. Mojuojama tais bananais "vėjo malūnų" stiliuje, galvos lygyje, betkaip, iš visų jėgų. Bet kokia kaimo moterėlė gavusi į rankas kalaviją, bėga mojuodama betkur betkaip.
Tačiau turi jie ir gražių dalykų. Pvz.: kalavijas, šviečiantis tamsoje. Arba lateksiniai ornamentuoti kalavijai su gražiomis makštimis.
Ir dar pas juos yra toks paradoksas, kad visi ginklai nerealiai minkštinti, tačiau leidžiami lankai ir arbaletai iki 18 KILOGRAMŲ!!! Shocked
3. Iš tiesų estų kalboje nėra tokio žodžio "Kulemaja"
4. Žmonės ten labai malonūs. Smagu su jais bandrauti. Ypač su rekonstruktoriais. Pvz.: kai gavau per turnyrą kalaviju per dantis, tai net pats Karalius šoko iš savo vietos ir atbėgo pasižiūrėti į mano dantis
5. Ten alus upeliais teka. Ta prasme, kad stovėjo baras, kuriame beveik kiaurą parą galėjai įsigyt maisto ir alaus. Nors, kai vėliau klausiau, tai sakė, kad šiaip larpuose jie alaus neleidžia. Tačiau mes su jais pakalbėję, vis tik priėjom bendrą nuomonę, kad alus larpe - gėrisss.
6. Estai - anarchistai. Visame feste tvyrojo kažkoks balaganas. Nebuvo normaliai suorganizuoti nei workshopai, nei tutorialai. Viskas vykdavo kas sau. Jei larpo kokiam tai įvykiui reikėdavo surast, kokį nors žmogų, tai būdavo sudėtinga. Pvz.: karalius ne kartą buvo realiai nuėjęs miegoti. Kažkos druidas šešioms valandoms išėjo į reindžerių kursus...
jei dar ką prisiminsiu - parašysiu. O tokie įspūdžiai, kurie neskelbiami forume - prie alaus bokalo...
//Kronas bando išsidžiovinti lietaus permerktus rūbus, pošarvį, kailį...//
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
[size=75] Boyar Aleksandr of Kislev[/size]