Starlin,jau tu man atleisk,bet nesupratau kaip suprasti jog Darnhelm yra perdirbtas?Tai kaip tada tikrasis Darnhelm turetų skambėt Toks jau aš esu,niekaip negaliu suprasti kitiems suprantamų dalykų [/b]
Matai, jeigu skaitei "Žiedų valdovą", turi prisiminti tokią personažę Eoviuną... ji, nenorėdama likti namuose, kai visi išjojo į mūšį, persirengė vyru ir pasivadino Dernhelmu. Kažkodėl prisiminiau, kad rašiau eilėraštį tokiu pavadinimu... ot, turi žmogus aruodus ir nebepameni...
A,Eovyna.Na taip,iš tiesų Darnhelmo vardu buvo prisidengusi mergina,bet pats vardas manau labiau iš vyriškosios pusės.Man patiko toks vardas,todėl ir paėmiau
Pastebėjau tokią tendenciją: kiek teko matyti angliškuose forumuose slapyvardžių, kuriuose figūruoja Legolasas, jais prisidengusios būdavo merginos. Pvz. I_luv_Legolas, legolas1111 na ir t.t. O pas mus - trys Legiai, ir visi vaikinai Dar, regis, Legolasiukas kažkur buvo...
Išvada - nazgirlių kiekis Lietuvoje neproporcingai mažas, lyginant su pasaulinėmis tendencijomis. Arba nazgirlės čia kūrybingesnės
And the strings crescendo like the sunrise in the sky
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Na as turiu begale slapyvardziu lokys13 , akkato , takkato ir t.t. turiu ju tiek daug kad kai internete reikia prisilogginti tai pamirstu visu kodus todel as naudoju narsykle mozzila firefox kad man is kart butu parasyta
Na , mano slapyvardis atsirado kai skaičiau ŽV. Ten kažkokiam eilėraštyje buvo žodis "Ancalima". O prieduose parašyta, kad Ankalimė buvo pirmoji karalienė, berods. Man šis vardas patiko, net norėjau rašyti knygą, kurios pagrindinės herojės vardas būtų toks
Čia kvenjiškas žodis. Velnias, užrūdijo kvenjos žinios, bet jeigu gerai pamenu, tai yra žodžio calime - "šviesus" - superlatyvas, t.y. aukščiausiasis laipsnis ("šviesiausiasis"). Buvo ir karalienė Tar Ancalime (Nūmenorėje, tiesa?).
TAISA: patikslinu - calima ir ancalima. "Ancalime" - tai čia kažkokia forma?
Paskutinį kartą redagavo 1 Starlin. Iš viso redaguota 9 kartus.
Taip, tiesa. Ancalimė buvo Tar-Aldariono ir Erendės dukra. Pirmoji Numenorės valdovė.
Starlin jau pasakė, kad tai reiškia "Šviesiausioji". Gražus slapyvardis, tik man asmeniškai nelabai patinka opostrofas.. Kam jis?
TAISA: Sulietuvinau pagal save. Vertėjos, nepykit, bet Erendisa man nelabai...
TAISA2: Nūmenore taigi kažkokiu dialektu šnekėjo. Tikriausiai reiškė tą patį. Šiaip galūnė - e (arba su umliautais) reiškė būdvardžio daugiskaitą, bet čia "šviesiosiosios" nelabai tinka...
Del apostrofo, tai čia buvo akimirkos impulsas...Na , o forma, ech, matyt , pati sukūriau, sulietuvinau, kažkaip man gražiau skamba...
Beje, ar slapyvardį galima pakeisti? Sakykim, panaikinti apostrofą?
Ačiū, kad paaiškinai , nes būčiau taip ir nesupratus, kas ta AŽ
<hr>
Aiquen, o tavo slapyvardis tariamas Aikwen? Nes mano kažkaip norisi tarti Aiqueen...
sorry, čia jau ne savaitė - bet susipainiojau laike... Taip, tariama Aikven.
O mano slapyvardis, kaip sužinojau besimokydama elfų kalbos, reiškia elfė. Kai rinkausi slapyvardį, to dar nežinojau. Bet man kažkuo gražus mano slapyvardis.
[size=75]"Toji akimirka, kai neteisingai pasielgi, gali būti gražiausia tavo gyvenime."[/size]
Artemisia Absinthium, mmm, koks mielas vardas. (Pasitaisau, viskas tvarkoj, turbūt pati čia buvau prisigalvojus, kad h per daug). O jei dar būtų Artemisia dracunculus... (tarchūną mėgdavau, kai jis tikras buvo)...
Pagaliau radau, ką tiksliai reiškia smeli.
serbai rašėCOLONAstaldo, "smeli"
O Astaldo yra "the Valiant" - Narsuolis.
Nai tulya elenelya le
Artanna tienen Arthoron-Volochonskij-BG
Mano nick'as visai nesusiėjęs su ŽV, bet tik todėl, kad registruodamasi nieko geriau nesugalvojau... Turėjau šį avatarą, tai nick'ą ir derinau prie jo :/ Jokios gilesnės prasmės...
mano nick'ą turbūt irgi galima susieti perskaičiau aš tą netikrą princą ir man užėjo noras kokį secret name susigalvoti. iš pradžių bandžiau iš pavardės daryti bet vėliau liko tiesiog sidabrinė plunksna. man pačiai kažkaip gražu...