Ligos istorija
- Achmudas
- Girdėjo apie Žiedą
- PranešimaiCOLON 23
- UžsiregistravoCOLON 31 Lie 2009, 11:42
- MiestasCOLON Jurbarkas - Vilnius
Mano pažintis su ŽV prasidėjo 2003 metų vasarą. Gulėjau ligoninėj. Kauno klinikose jei kas žinot, ten hole būna pardavinėjamos knygos. Taigi, vieną dieną nusileidęs, pamačiau ŽV knygas. Visą trilogiją berods, gerai nepamenu. Apie ŽV jau buvau girdėjęs is filmo, kuris sulaukė gerų atsiliepimų. Pats nebuvau žiūrėjęs. Taigi vos tik pamatęs nusipirkau visą trilogiją. Per vasarą pamenu perskaičiau. Paskui sekė "Hobitas", kurią padovanojo sesė (sesę tarp kitko aš uzkrėčiau), na ir ne per seniausia dovana (taipogi iš sesės) tai "Hurino vaikai". Pastaroji nelabai patiko, nes niūroka knyga tokia 

Tas buvo senai, senai. Tokiais tarybiniais laikais kada dar mažas buvau..
Tada dar žemė buvo didelė, saulė motinėlė šviesesnė ir skendėjau knygose migruodamas nuo "15'os metų kapitono" iki šumerų civilizacijos. Vien žo, buvau toks nedidukas knygų peliukas. Kai vieną dieną miestelio biblioteka gavo "Hobitą". Tai ne ta knyga prie kurios dabar visi įpratę. Didesnė, plonesnė. Su piešiniais kur ne kur. Perskaičiau ir apsirgau.. Pradžioje vis dairiausi po naujas knygų siuntas tęsinių, bet jų nebuvo..
Laukiau..
Vieną dieną, sužinojau, kad bus filmas. Supratau, kad daugiametė kantrybė pasiteisino. Mokslų reikalais būdamas Vilniuje sulaksčiau iki "Vagos" knygyno tam, kad gaut visas 3 knygas anksčiau nei jos pasirodys kur aš gyvenu.
Knygas su pasimėgavimu tiesiog "prarijau". Nuo to laiko taip ir nepranyko iš akių Viduržemės vaizdai.. Kartais liga paūmėja tiek, kad net pradedu rašinėt kažką pats...
Gera, kai gali leist mintims nuskriet ten, kur Saulė šviesesnė, žemė begalinė, bei gyventojai sąžiningesni..
Tada dar žemė buvo didelė, saulė motinėlė šviesesnė ir skendėjau knygose migruodamas nuo "15'os metų kapitono" iki šumerų civilizacijos. Vien žo, buvau toks nedidukas knygų peliukas. Kai vieną dieną miestelio biblioteka gavo "Hobitą". Tai ne ta knyga prie kurios dabar visi įpratę. Didesnė, plonesnė. Su piešiniais kur ne kur. Perskaičiau ir apsirgau.. Pradžioje vis dairiausi po naujas knygų siuntas tęsinių, bet jų nebuvo..
Laukiau..
Vieną dieną, sužinojau, kad bus filmas. Supratau, kad daugiametė kantrybė pasiteisino. Mokslų reikalais būdamas Vilniuje sulaksčiau iki "Vagos" knygyno tam, kad gaut visas 3 knygas anksčiau nei jos pasirodys kur aš gyvenu.
Knygas su pasimėgavimu tiesiog "prarijau". Nuo to laiko taip ir nepranyko iš akių Viduržemės vaizdai.. Kartais liga paūmėja tiek, kad net pradedu rašinėt kažką pats...
Gera, kai gali leist mintims nuskriet ten, kur Saulė šviesesnė, žemė begalinė, bei gyventojai sąžiningesni..
Išėjau aš rasotais takeliais, gauruotom kojelėm mindamas lapus..
- Bombadilas
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 785
- UžsiregistravoCOLON 01 Bir 2009, 16:24
- MiestasCOLON Old Forest
Apie ŽV sužinojau kažkur 2001-2002, tada kai mano kaimynas jį perskaitė ir papasakojo man, tada aš dar buvau "pasinešęs" ant Hario Poterio (kaip ir mano mama, kažkoks siaubas kai geriau pagalvoji, kaip koks mažvaikis
) ir kažkaip neskubėjau lėkti į knygyną pirkti, bet po poros mėnesių kai perskaičiau naują HP dalį (atrodo 2) nusprendžiau, kad daugiau nebeturiu ką skaityt todėl iškaulijau iš tėvų "Hobitą", va tada ir prasidėjo
po dviejų dienų zyzimo jau turėjau FotR ir nuo tada taip ir neišblėso mano susidomėjimas Tolkino kūryba

Ej, stabdyk arklius, apie HP gerai arba nieko. Ne taip seniai gi ta septinta dalis išėjo, ėjau pirkt angliškos versijos, per kelias dienas perskaičiau ir mažvaikiu nesijaučiau ir nesijaučiu.tomas94 rašėCOLONtada aš dar buvau "pasinešęs" ant Hario Poterio (kaip ir mano mama, kažkoks siaubas kai geriau pagalvoji, kaip koks mažvaikis![]()
![]()
)

What have I got in my pocket?
- Bombadilas
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 785
- Bombadilas
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 785
- Bombadilas
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 785
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:16
- MiestasCOLON Reality: Extended Edition
- CONTACTCOLON
Re: Ligos istorija
Jubiliejus
! Maždaug prieš 10 metų, 2001 m. rudenį, internete atradau Pasaulinį Tolkinistų Fandomą. Fandomas (mano pirmasis iš vis pamatytasis) kaip reiškinys savyje ir kaip sambūris žmonių, kuriems būtent šios knygos ne tik patiko, bet ir tapo pokalbių bei veiklos šaltiniu, mane apstulbino ir pakerėjo. O mano tolkinizmas iš latentinės stadijos ėmė šuoliuoti į ūmią. Taigi, nors knygas perskaičiau prieš filmą, būtent sambrūzdis jo belaukiant buvo lemiamas.

Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- Laiqualasse
- Melkoras Morgotas Metraštininkas
- PranešimaiCOLON 8362
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 18:22
- MiestasCOLON negyvenu, tai žalingas įprotis
- CONTACTCOLON
O šiaip juk maždaug prieš dešimtmetį pasirodė lietuviškas "Karaliaus sugrįžimas"
Kai pagalvoji - kiek daug per tą laiką įvyko: ir Silas, ir HūrV, ir 'Nepaprastos karalystės pasakos'... Ir, savaime suprantama, mūsų forumas, su visais šlovingos praeities žygiais bei šviesios ateities planais 

And the strings crescendo like the sunrise in the sky
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
- greitmintis
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 162
- UžsiregistravoCOLON 30 Spa 2009, 13:18
- MiestasCOLON PC
Viskas prasidėjo nuo to, kad vieną 2007 - ųjų metų vakarą įsijungiau LNK ir pamačiau Arveną ir Frodą ant Asfaloto...
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- CONTACTCOLON
Kas??? Iki antrojo FotR žiūrėjimo kine (pirmasis buvo išankstinis seansas be titrų) buvau palaimingoje nežinioje ir net neįsivaizdavau, į ką galima viską "išversti"...Laiqualasse rašėCOLONO šiaip juk maždaug prieš dešimtmetį pasirodė lietuviškas "Karaliaus sugrįžimas"![]()

O kol nebuvo forumo, su pora tolkinisčių iš Lietuvos susirašinėjau. Gal viena jų nesupyks už citatą

Isvis atrodo, kad lietuvoj fanu nera. Taip ne tik
man trodo, bet ir tai pirmai fanei, kuri man parase.
Na va, o kiek būta skundų, koks gi nekanonas. Svarbu, kad suveikė!greitmintis rašėCOLONViskas prasidėjo nuo to, kad vieną 2007 - ųjų metų vakarą įsijungiau LNK ir pamačiau Arveną ir Frodą ant Asfaloto...

Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- Laiqualasse
- Melkoras Morgotas Metraštininkas
- PranešimaiCOLON 8362
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 18:22
- MiestasCOLON negyvenu, tai žalingas įprotis
- CONTACTCOLON
Va čia visai galiu atsakyti tavo pačios toje pačioje žinutėje pasakytais žodžiais:Indraja rašėCOLONKas??? Iki antrojo FotR žiūrėjimo kine (pirmasis buvo išankstinis seansas be titrų) buvau palaimingoje nežinioje ir net neįsivaizdavau, į ką galima viską "išversti"...![]()
Na va, o kiek būta skundų, koks gi nekanonas. Svarbu, kad suveikė!

And the strings crescendo like the sunrise in the sky
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- CONTACTCOLON
O štai berods 2001 m. gruodžio 14 d. į išankstinį FotR seansą "Lietuvoje" susirinko tik grupelė tolkinistų ir kitų studentų genetikų, atsiprašiusių iš paskaitų (kažkaip ten nemažai buvo bent jau skaičiusių, o kiti, kaip Exon, buvo ir ne tik skaičiusieji), ir dar viena moteriškė. Ir sėdėjom gerai, ir net titrai vaizdo negadino, ir reklamos nebuvo...
Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- Aldarion
- Dešimtmečio Meris
- PranešimaiCOLON 1519
- UžsiregistravoCOLON 10 Geg 2004, 14:17
- MiestasCOLON Rumšiškės/Kaunas
Nori pasakyti, net pilna salė nesusirinko? 

"Few now remember them ... yet still some go wandering, sons of forgotten kings walking in loneliness, guarding from evil things folk that are heedless."
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- CONTACTCOLON
Mūsų gal apie 10 buvo, ir dar Nepažįstamoji
Nes ryte, ir jokios ypatingos reklamos nebuvo (bet lyg ir buvo kino programose - ar jie pasakė, kai jų buvo pasiteirauta? Nebeatsimenu).

Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- Aldarion
- Dešimtmečio Meris
- PranešimaiCOLON 1519
- UžsiregistravoCOLON 10 Geg 2004, 14:17
- MiestasCOLON Rumšiškės/Kaunas
Wow, skamba stulbinančiai, kad dabar taip!
Bet tai jūs ir rimti fanai buvot, kad tokį seansą iškapstėt. Aš tuo laiku dar net nenutuokiau, kad apskritai toks Žiedų valdovas egzistuoja...
Šaunu, kad parašei, taip sakant - Istorija 

"Few now remember them ... yet still some go wandering, sons of forgotten kings walking in loneliness, guarding from evil things folk that are heedless."