Standartinė
Acta est fabula » 04 Lap 2009, 01:24
Labas vakaras.
Buvau primygtinai paprašyta prisistatyti, tad galiausiai teks iškloti savo neilgo gyvenimo istoriją..(:
Esu Viltė, gyvenu sostinėje. Tolkienu ir "Žiedu valdovu" susidomėjau būdama, atrodo, trečioje klasėje. Ir ne šiaip sau susidomėjau: pradėjusi nuo "Hobito", per rekordiškai (turiu omeny savo skaitymo tempus, su kitais nelenktyniavau) trumpą laiką perskaičiau šią knygą bei visas tris "Žiedų valdovo" dalis ir likau sužavėta. Taigi, būdama trečioje klasėje galėjau mintinai atpasakoti Tolkieno biografiją, ant sienos turėjau Viduržemio(-ės, kaip jūs dabar sakote) žemėlapį ir, kol klasės draugės ir draugai rinko populiarių pop muzikos atlikėjų plakatus, atkakliai kolekcionavau su "Žiedų valdovu" susijusią informaciją.
Maždaug tuo metu, kai kino teatruose pasirodė trečioji trilogijos dalis, ėmiau svajoti apie rpg (tiesa, šiuo atžvilgiu tuomet visiškai neturėjau bendraminčių, tad šią svajonę teko nustumti į šalį). O kitas noras buvo užsiregistruoti Tolkieno gerbėjų forume, tačiau nusprendžiau, kad, idant galėčiau ne tik rašinėti nelabai protingas žinutes, bet kiek labiau įsilieti į.. hmm.. bendruomenę? esu stipriai per jauna. Tad tariau sau, kad padarysiu tai sulaukusi pilnametystės, nes tai, na, tokia simboliška sukaktis, o be to, atrodė, jog "tai taaaaip toli..."(:
Bėgo metai, didžioji aistra Tolkieno kūrybai tapo paprastu "patinka", o jo biografiją pamiršau.. Šiaip ar taip, mėgau ir mėgstu fantastika bendrąja prasme, taip pat ir science fiction, taigi skaičiau daug kitų kūrinių. Nors biografija išgaravo iš atminties, paties Tolkieno nepamiršau - vis tiek išlikau ištikima jo kūrybos mėgėja - o ypač gerai prisiminiau, išgirdusi apie Lietuvoje išleistą knygą "Hurino vaikai". Vėliau sekė "Silmariljonas", kurį apskritai visai netyčia pamačiau įėjusi į knygyną, nors net nežinojau, kad jis išverstas į lietuvių kalbą. Pamačiau, išplėčiau akis, paėmiau į rankas ir nusipirkau, nors ir nepigiai kainavo - sentimentai suveikė.
Na, ir tada supratau, kad aš nė nepastebėjau, o jau liko tik keletas mėnesių iki tos tolimosios pilnametystės, o pažadus paprastai esu linkusi tęsėti. Taip ir atsidūriau šiame forume ir, nors didelio komentarų kiekio nepažadu, tikiuosi čia užsibūti ilgėliau. Žinoma, jeigu įtiksiu. Iš karto atsiprašau už, neduokdie, jau padarytas arba dar padarysimas klaidas - aš juk dar vaikas(: - ir dėkoju tiems, kurie perskaitė mano prisistatymą lig galo. Malonu susipažinti(: