Tolkieno veikėjų zodiakai
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:16
- MiestasCOLON Reality: Extended Edition
- CONTACTCOLON
Tai ir įdomiausia, jog ta pati, ir žvaigždynai tie patys... Tik istorijos momentas menamas. Ar tik dėl to menamo momento buvimo seniai tie žvaigždynai neturėtų būti kiek kitokių pavidalų - deja, neatsimenu, ar per keliolika tūkstantmečių jų vaizdelis pakankamai pasikeičia.
Bet bent jau JRRT aprašytieji Viduržemės ir Amano gyventojai, kiek pamenu, nuosavo Zodiako atitikmens neturėjo.
Bet bent jau JRRT aprašytieji Viduržemės ir Amano gyventojai, kiek pamenu, nuosavo Zodiako atitikmens neturėjo.
Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
-
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 846
- UžsiregistravoCOLON 04 Spa 2004, 11:19
- Laurien
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 230
- UžsiregistravoCOLON 18 Rgs 2005, 17:35
- MiestasCOLON Valinoras
Aišku, juk jie turėjo žymiai svarbesnių (gelbėti Viduržemę), įdomesnių (dainuoti, vaikštinėjant po žvaigždėmis), bei mielesnių (išgerti arbatos su senu draugu sodelyje ar ant laiptelių prikandant savo keptu keksiuku) reikalų...
Čia tik mūsų pasaulyje mes benuobodžiaudami, bebijodami būti savimi ir nemokėdami savęs atrasti, bei suvokti, ko iš tiesų norime, išsigalvojame visokius horoskopus ir pan. nesąmones, kad užpildyti tą vidinę tuštumą...
Bet aš tikriausiai jau įsivažiavau - tema buvo, kaip suprantu, kokio
Zodiako charakterį mums primena vienas ar kitas veikėjas? Klausimas be galo sunkus - kiekvienas (kas yra tuo domėjesis) skirtingai įsivaizduoja tuos zodiakinius charakterius (pvz, mano ir kažkieno nuomonės neatitikimas apie Ožiaragio charakterį)... Gal tikrai lengviau prisėsti su lentelėm ir tai išsiaiškinti? Jei neatitrauks koks svarbesnis, įdomesnis ar mielesnis užsiėmimas...
Čia tik mūsų pasaulyje mes benuobodžiaudami, bebijodami būti savimi ir nemokėdami savęs atrasti, bei suvokti, ko iš tiesų norime, išsigalvojame visokius horoskopus ir pan. nesąmones, kad užpildyti tą vidinę tuštumą...
Bet aš tikriausiai jau įsivažiavau - tema buvo, kaip suprantu, kokio
Zodiako charakterį mums primena vienas ar kitas veikėjas? Klausimas be galo sunkus - kiekvienas (kas yra tuo domėjesis) skirtingai įsivaizduoja tuos zodiakinius charakterius (pvz, mano ir kažkieno nuomonės neatitikimas apie Ožiaragio charakterį)... Gal tikrai lengviau prisėsti su lentelėm ir tai išsiaiškinti? Jei neatitrauks koks svarbesnis, įdomesnis ar mielesnis užsiėmimas...
Miegu žiemos miegu, nežadinti iki pavasario (apytiksliai iki kol braškės ims nokti)
Braškės jau raudonuoja, o aš miegosiu toliau - iki Kalėdų...
Kalėdos praėjo - nežadinti iki alyvinių obuolių!
O paskui - iki žibučių...
Žibučių prirankiojau, gal palaukti grybų...
Laukiu, kol vanduo sušils...
Braškės jau raudonuoja, o aš miegosiu toliau - iki Kalėdų...
Kalėdos praėjo - nežadinti iki alyvinių obuolių!
O paskui - iki žibučių...
Žibučių prirankiojau, gal palaukti grybų...
Laukiu, kol vanduo sušils...
- Legolas86
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 128
- UžsiregistravoCOLON 15 Rgp 2007, 20:39
- MiestasCOLON LORIEN
- CONTACTCOLON
Aš manau, kad elfai, gali būti bet kurio ženklo atstovai, juk jie visi skirtingi bet kartu ir panašūs
. Juk kiekvienas turi įvairių bruožų....kurie gali neatitikti jų zodiako ženklo 
Abejoju, kad jie ims daugintis pgl sezoną....
t.y. specialiai taikys kad gimtų pvz kokia mergelė ar pan... (apsurdas)....negali būti vien vieno ženklo visa tauta 

Abejoju, kad jie ims daugintis pgl sezoną....

Paskutinį kartą redagavo 1 Legolas86. Iš viso redaguota 28 kartus.
- grumlinas
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 113
- UžsiregistravoCOLON 02 Lie 2007, 22:17
- MiestasCOLON Pelargiras, Sirith'o ir Anduin'o santaka
mažiau filmų reikia žiūrėti, o ir JRRT knygas bent kartą būtų neblogai perskaityti - tada gal pasidarys aišku, kad elfai aprašomu trilogijoje laikotarpiu visų pirma buvo kariai, o ne ilgaplaukės mergelės, kaip kad teigia mums kine brukamas jų įvaizdiselendil rašėCOLONMergelės - elfai manyčiauatinka turbut ir charakteriu ir išvaizda
be to, niekaip nesuprantu, kaip visai Viduržemės gyventojų rūšiai galima priskirti vieną zodiako ženklą - tipo "o kokiam zodiako ženklui priklauso VISI lietuviai?"
aha, ir dar - Viduržemės žvaigždės tikrai nesudarė tų įprastinių zodiako figūrų, kokias matome mes - labai jau seniai tas vyko. čia tiesiog pamąstymui - kad prieš pradedant diskusiją vertėtų truputį pagalvot

gyvenimas - ne tai, ko tu nori, o tai, ką tu gali
http://www.grumlinas.lt/?cat=13 - šiek tiek Tolkinizmo
.
Nu aš manau, kad čia diskutuojam kokiam zodiako ženklui labiausiai tinka elfai ir kiti veikėjai...
Jei aiškiau tai į kokį zodiako ženklą labiausiai panašus elfų charakteris, o ne taip, kad visų elfų... 

Geri sprendimai atsiranda iš patirties, o patirtis atsiranda iš blogų sprendimų
- grumlinas
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 113
Re: .
manyčiau, kad elfų elgesį visų mažiausiai įtakoja charakteris <i>a la zodiakas a priori</i>, o kur kas labiau šimtametė ar net tūkstantmetė kiekvieno iš jų patirtis. čia mums, trumpaamžiams mirtingiesiems, charakteris ne visada spėja apsišlifuoti metams bėgant, kai jau laikas mirt...Kristė rašėCOLONJei aiškiau tai į kokį zodiako ženklą labiausiai panašus elfų charakteris, o ne taip, kad visų elfų...

- grumlinas
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 113
xe-xe-xe.. vos susilaikiau nesupošlinęs, apie tokį lietuvių zodiako nulemtą likimą išgirdęs...Maja rašėCOLONKiek pamenu Lietuva "gimusi" po vėžio ženklu, tai manyčiau, kad visi lietuviai - "vėžiai"