JRRT vardai vaikams
- Laiqualasse
- Melkoras Morgotas Metraštininkas
- PranešimaiCOLON 8383
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 18:22
- MiestasCOLON negyvenu, tai žalingas įprotis
- CONTACTCOLON
Irgi seneliai pripasakojo, ane? Taip, turiu. Proanūkis esu.Starlin rašėCOLONLaiqua: taip, pavardė tokia kaip mano. O tu turi ką nors bendro su Čiurlioniu?
And the strings crescendo like the sunrise in the sky
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
- Coranar
- Žiedų valdovas
- PranešimaiCOLON 1138
- UžsiregistravoCOLON 17 Bal 2004, 23:43
- MiestasCOLON http://diary.ru/~ya-coranar/
Formeniel-Iš dalies sutinku su tavim, bet tikrai nemanau, kad reikėtų tai reikšti taip grubiai.Puikia įmanoma tokias, kad ir pernelyg kraštutines pažiūras išsakyti švelniau.Kas, kad pasaulis nebuvo sukurtas angliškai?Jios buvo parašytas angliškai, ir manau, kad taip ir gražiau.Kas kad vardas taisyklingas, o jei jis visai nėra gražus?(ar šiaip neikaip skamba)
Čia man panašiai kaip tolkinistai prieštarauja dėl Perumovo Ardos surealistinimo-ir šaukia "Arda-ne-viduramžiai".O aš tyliai ramiai, neipykstant pasakysiu, kad Žiedų valdovas-ne leituvių kūrinys.
Dėl LotR būtent vardų-man labiausiai patinktų būti atsitiktinai pavadinta kokiu geru, gražiu ir į Lietuvos kalbos rėmus telpančiu vardu.Tada ir antipatijos kūriniui nebūtų.Bet, aišku, tokios galimybės nėra didelės...Nors man visvien labiau patiktų ŽV vardas vietoj savojo
Čia man panašiai kaip tolkinistai prieštarauja dėl Perumovo Ardos surealistinimo-ir šaukia "Arda-ne-viduramžiai".O aš tyliai ramiai, neipykstant pasakysiu, kad Žiedų valdovas-ne leituvių kūrinys.
Dėl LotR būtent vardų-man labiausiai patinktų būti atsitiktinai pavadinta kokiu geru, gražiu ir į Lietuvos kalbos rėmus telpančiu vardu.Tada ir antipatijos kūriniui nebūtų.Bet, aišku, tokios galimybės nėra didelės...Nors man visvien labiau patiktų ŽV vardas vietoj savojo
Po šiuo dangumi gimsta labai mažai būtybių, kurių norai turi kokią nors reikšmę.
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:16
- MiestasCOLON Reality: Extended Edition
- CONTACTCOLON
Formeniel, prašom parodyti, kur ir kada JRRT parašė Lučiena. O brangiojo AT vertimo nedarkom, nes ketiname išverst iš naujo 
Taisa: o siaube, AT, pasirodo, rašė "Lučiena". Atsiprašau, kad dėl to be pagrindo kaltinu kitus pasitikėjimu rusiškais vertimais. Dėl nežinomų priežasčių tai darė AT - lietuvis niekaip negalėtų Lúthien taip iškraipyti savarankiškai. Tai padarė Muravjovas: parašė Лучиень, nes jam pasirodė, jog tai gražiai asocijuosis su луч - spindulys. Lietuvis daugių daugiausiai galėtų sukurpti "Lucijena" - nuo lotyniško atitikmens lux, šviesa... Kaip bebūtų, ir lietuvinimui, ir kritikai paskirta po giją, todėl apie juos toliau kalbėti reiktų ten.
Taisa: ajė vajė, rašyt nebemoku... Pasitaisiau.

Taisa: o siaube, AT, pasirodo, rašė "Lučiena". Atsiprašau, kad dėl to be pagrindo kaltinu kitus pasitikėjimu rusiškais vertimais. Dėl nežinomų priežasčių tai darė AT - lietuvis niekaip negalėtų Lúthien taip iškraipyti savarankiškai. Tai padarė Muravjovas: parašė Лучиень, nes jam pasirodė, jog tai gražiai asocijuosis su луч - spindulys. Lietuvis daugių daugiausiai galėtų sukurpti "Lucijena" - nuo lotyniško atitikmens lux, šviesa... Kaip bebūtų, ir lietuvinimui, ir kritikai paskirta po giją, todėl apie juos toliau kalbėti reiktų ten.
Taisa: ajė vajė, rašyt nebemoku... Pasitaisiau.
Atskiro papeikimo nereikšiu tik todėl, kad taip tamsta savo pranešimu ne tiek kalbą, kuri yra valstybinė tavo gyvenamoje šalyje, papeikei, kiek rodai savo nepraustaburniškumą... - Chamūlas (preciousss... copyright???)Formeniel rašėCOLONLietuvių kalba išvis yra pyp
Paskutinį kartą redagavo 1 Indraja. Iš viso redaguota 24 kartus.
Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- Exon
- Žiedų valdovas
- PranešimaiCOLON 1883
- UžsiregistravoCOLON 02 Kov 2004, 19:32
- MiestasCOLON Vilnius
- CONTACTCOLON
Viskas nuo Babelio bokšto, gerbiamoji, visiems per skirtingas vietas įvairių stiprumu plytos trenkė, skirtingom kalbom ir prašneko
OK, nepradedam semiotinių diskusijų...
Tiek tos dėl kopiraito, tai tiesiog yra akivaizdus faktas.

OK, nepradedam semiotinių diskusijų...
Tiek tos dėl kopiraito, tai tiesiog yra akivaizdus faktas.
Mergaitė Gyvatė
[i]Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?[/i]
[i]Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?[/i]
aha
kaipstik skaitydamas Tolkieno laiskus aptikau viena toki,kuriame TIKRASIS Semas Gemdzis raso Tolkienui,prasydamas issaiskinti jo vardo kilme,ir klausdamas,is kur Tolkienas parove si varda. olkienas nusistebi ir nusiuncia ZV knygas su savo parasu,bet zinoma suprask viso gyvenimo konfuzijas,kai prisistatai 

-
- Žiedo nešėjas
- PranešimaiCOLON 846
- UžsiregistravoCOLON 04 Spa 2004, 11:19
Vienoj be galo geroj knygoj 'Good Omens' buvo toks hipės feministės vaikas, vardu, jei neklystu, Pippin Galadriel Moonchild. Vieną kartą ji per naivumą darželyje prisipažino savo tikrą vardą, po ko teko sudraskyti vieno pašaipūno megztinį. O po to ji atsiliepdavo tik šaukiama Pepper.
Viskas labai teisinga - vaikas su charakteriu tikrai kovos prieš kvailą vardą ir nugalės. Bet yra ir tylenių ir nemušeikų vaikų, todėl geriau neduoti bedraamžiams papildomos priežasties iš jų tyčiotis.

[size=75]Mes, elfai, nesame rasistai, ir tenepamiršta šito žemesniosios rasės! [/size]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v605/shlykshtukas/47.gif[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v605/shlykshtukas/47.gif[/img]
- Senasis Gollumas
- Žiedų valdovas
- PranešimaiCOLON 1618
- UžsiregistravoCOLON 15 Bal 2004, 20:15
- MiestasCOLON vis ten pat
- CONTACTCOLON
-
- Matė Žiedą
- PranešimaiCOLON 98
- UžsiregistravoCOLON 25 Gru 2004, 14:25