O šeip niekada elfiuku nesijaučiau, lendat jūs čia su savo ilgaausiais prie manęs...
Tai nesuteikia teisės su pussesere tuoktis.Madara rašėCOLONJuk elfai iš vienos giminės.savaime aišku kad yra kraujomaiša.
Meilei ne, bet žmogui... Tolkino pasaulyje ne, bet mūsiškiame labai dažnai kraujomaišos padariniai būna įvairiausi išsigimimai, dažniausiai psichika sužalota... Daug nežinau, reikia eksperto paklaust.Madara rašėCOLONKas vis vien ten tos jų kraujomaišos tai... brudai juk negimsta tikraio dėl manęs tai tegu jie maišos.Meilei sienos nemaišo
Pataisymas: visi kas norit būt ružavais pūkuotais angeliukais kaip iš kičinių atvirukų, sysiojančiais kvepalais ir bezdančiais rožėmis, ir kažkodėl vadinti tai elfais, neskaitykit Silo.le_golas rašėCOLONVisi kas nori būt elfais, neskaitykit Silo.
Tolkienas - anglas, kaip ne kaip, o Anglijoje dar iki šio amžiaus vidurio pusbrolio ir pusseserės santuoka buvo normalu.le_golas rašėCOLONTai nesuteikia teisės su pussesere tuoktis.![]()
Kadangi Adomas su Ieva, mano supratimu, yra tokia pat fantastika kaip ir Tolkino pasaulis, tai jaučiuosi taip pat.Laurien rašėCOLONTolkienas - anglas, kaip ne kaip, o Anglijoje dar iki šio amžiaus vidurio pusbrolio ir pusseserės santuoka buvo normalu.
O beje, Adomo ir Ievos vaikai, anot krikščioniškos (ir daugumos kitų) legendų, susiženijo tarpusavyje - tiesiog daugiau žmonių nebuvo. Tai kaip tu dabar jautiesi?
Tą yra tekę girdėti, čia šiaip visa įdomybė ne pačiame fakte, kad visa žmonija turi vieną porą bendrų protėvių, bet tai, kad tie protėviai gyveno palyginus ne taip ir seniai - ar ne 30000 metų, jei neklystu.Laurien rašėCOLONPamenu kažkokią laidą, iš tų, kur "neįtikėtina, bet faktas" tai vienas mokslininkas, tyręs genus, nustatė, jog visai galimas dalykas, kad visi žmonės yra tos pačios žmonių poros palikuonys.
Man keista, kodėl pas Tolkieną nei elfai, nei žmonės nekilo iš vienos poros?
Joo, o gal kas istorijos vadovėlį turi po ranka? Kada tie homo sapiens atsirado? Man kažko 75-60 000 metai sukasi galvoj. Man įdomus tas faktas, šiaip labai įdomias paskaitas turėjau, kad neandertaliečiai ir mūsų protėviai kurį laiką egzistavo kartu, ir viskas ėjo link to, kad mūsiškiams blogai baigsis - ir mažesni, ir silpnesni, ir plaukais mažiau apaugę - neprisitaikę visiškai, ir kai mes jau buvom prie išnykimo ribos, staiga kažkas įvyko, ir gamta atsisveikino su neandertaliečiais, o mūsiškiai ėmė plisti kaip amaras...Laiqualasse rašėCOLONTą yra tekę girdėti, čia šiaip visa įdomybė ne pačiame fakte, kad visa žmonija turi vieną porą bendrų protėvių, bet tai, kad tie protėviai gyveno palyginus ne taip ir seniai - ar ne 30000 metų, jei neklystu.