Kokiai padermei jūs priklausytumėte bei kodėl?
-
- Mūvėjo Žiedą
- PranešimaiCOLON 280
- UžsiregistravoCOLON 24 Kov 2004, 19:38
- MiestasCOLON Priešų šešėliai
Kokiai padermei jūs priklausytumėte bei kodėl?
Tesiog parashykite kas jus. Tai yra: elfas, gnomas, drakonas, entas, hobbitas, tamsusis elfas ir taip toliau...
Tūkstančiaias nematomų siūlų slėgia tave pasaulis. Perkirsi vieną-nusikaltėlis. Dešimt-pasmerktas miriop. Visas-Dievas.
- Lothlorien Leaf
- Lietė Žiedą
- PranešimaiCOLON 198
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 22:33
- MiestasCOLON Vilnius
- CONTACTCOLON
-
- Nazgūlė
- PranešimaiCOLON 5119
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 17:16
- MiestasCOLON Reality: Extended Edition
- CONTACTCOLON
Pagal tokią vietinę vertimų koncepciją sakome: dvarfas, hobitas.
Kas būtume JRRT pasaulyje - seni pasisakymai: http://www.aimoo.com/forum/postview.cfm ... ID=1209137
Kas būtume JRRT pasaulyje - seni pasisakymai: http://www.aimoo.com/forum/postview.cfm ... ID=1209137
Nai tulya elenelya le
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
Artanna tienen
Arthoron-Volochonskij-BG
- Starlin
- preciousss
- PranešimaiCOLON 7148
- UžsiregistravoCOLON 28 Vas 2004, 12:48
- MiestasCOLON London
- CONTACTCOLON
Ačiū, Indraja, už įmestą seną nuorodą. O dabar prie temos: visų pirma gal apsibrėžkime, ką laikome priklausymu rasei. Pvz. nors "Gluosnyje" aš elfė, man artimesnė Rohano, Gondoro kultūra. Todėl mano personažė patapo Ithilieno ragana. Laiqua - elfas, nes jam ne tik patinka elfai, jis į tokį ir panašus.
Taigi kas tas "priklausymas rasei"? Ar išvis tai yra prasminga? Juk Tolkieno "rasės" - labiau išgryninti tipai, bandymas klasifikuoti visuomenę, t.y. "realiame" gyvenime galime priklausyti ne vienai rasei iš karto.
Taigi kas tas "priklausymas rasei"? Ar išvis tai yra prasminga? Juk Tolkieno "rasės" - labiau išgryninti tipai, bandymas klasifikuoti visuomenę, t.y. "realiame" gyvenime galime priklausyti ne vienai rasei iš karto.
- smeli
- Žiedų valdovas
- PranešimaiCOLON 2162
- UžsiregistravoCOLON 29 Kov 2004, 13:06
- MiestasCOLON Vilnius
Aga, lengviau pasakyt kokiai rasei visai nepriklausau (in real):
entams, hobitams
o ivaizdi galima ir keisti,
pavyzdziui grynai orkas cia negali but, nes palantyrai ir kompai tik kirvio teverti
)) tad tenka kazkuriose srityse ta ivaizdi pakoreguot.
entu but irgi problema - kol entas parasys i foruma zinute, praeis mazdaug menuo (jei entas yra hyperaktyvus) o gal ir metai (jei entas normalus)
tas pats ir su kitom rasem
entams, hobitams
o ivaizdi galima ir keisti,
pavyzdziui grynai orkas cia negali but, nes palantyrai ir kompai tik kirvio teverti

entu but irgi problema - kol entas parasys i foruma zinute, praeis mazdaug menuo (jei entas yra hyperaktyvus) o gal ir metai (jei entas normalus)
tas pats ir su kitom rasem
ROTW - Return of The Warlord
- Laiqualasse
- Melkoras Morgotas Metraštininkas
- PranešimaiCOLON 8383
- UžsiregistravoCOLON 23 Kov 2004, 18:22
- MiestasCOLON negyvenu, tai žalingas įprotis
- CONTACTCOLON
Regis, man pačiam prisistatyti nebereikia, nes jau esu pristatytas 
O ar esu grynakraujis, tai nežinau, nežinau... yra ir nykštukų mano giminėj, ir žmonių... gal ir kokį gobliną pavyktų atkapstyti, geriau pasiknaisiojus po giminės medį... bet gal nereikia

O ar esu grynakraujis, tai nežinau, nežinau... yra ir nykštukų mano giminėj, ir žmonių... gal ir kokį gobliną pavyktų atkapstyti, geriau pasiknaisiojus po giminės medį... bet gal nereikia

And the strings crescendo like the sunrise in the sky
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
The percussion section thunders like the storm clouds in their wonder up on high
The brass is roaring like the mighty ocean’s tide
Creation is music, and music is creation
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...