5 Žygio diena (rugpjūčio 4). Nemuno krantas piečiau Snaigupėlės – Liškiava – Panaros Pilnų namų bendruomenė. Nueita – apie 14 km.
Pabudino ryte mus kepinti pradėjusi saulėje, o skambančios meškerės vis dar skambėjo – ištvermingi tie mūsų žvejai, gaila tik, jog žvejyba jiems buvo ne visai sėkminga... Pasiteiravo, iš kur ir į kur keliaujam, tai išgirdę į kur keliausiu, kaip ir visi kiti anksčiau mūsų užkalbinti ar mus užkalbinę žmonės, stipriai nusistebėjo ir, žinoma, palinkėjo sėkmės

.. Įdomu, jie visi patiki, jog sakau tiesą apie kelionės tikslą – Baltijos jūrą?

Žvejai išvažiavo miegoti anksčiau nei mes išžygiuoti, taigi atsisveikindami ir jiems dar palinkėjome sėkmės.

. Elentari sukirto kelis sumuštinius užsigerdama čiobrelių arbata, mūsų prisirinktų 3-ąją Žygio dieną (kitokios ir nebegeriam), o aš pavalgiau nuo vakar dar likusios eksperimentinės grikių košės su virtu kiaulienos faršu – nepasakyčiau, kad eksperimentas puikiai pavyko, bet daiktas valgomas gavosi...). Kadangi norėjau šiandien dar suspėti į Liškiavoje vyksiančias mišias (visgi sekmadienis), mano valgymas vyko kartu su ruoša. Tai davė gerų rezultatų, nes pajudėjome net apie 10.30.
Po pirmo poilsio sustojimo, Elentari pasiūlė man paėjėti savo tempu į priekį, nes kelias buvo aiškus, o jai su pritrintomis pūslėmis žygiavosi gana lėtai

Taigi iki Liškiavos ir paėjėjome skirtingais tempais, aš spėjau netgi į mišių dalį pamokslo, o Elentari ramiai ir be streso atėjo ir apžvalgė Liškiavos piliakalnį ir alkakalnį. Aš vėliau be daiktų dar nubėgau atgal nuo jų pafotografuoti ir pafilmuoti - NEREALŪS vaizdai

, o ji, man grįžus, nuėjo apžiūrėti barokinės bažnyčios. Sakė, jog kaip tik pataikė į vestuvių ceremoniją, kurioje labai gražiai giedojo

Daiktų saugojimo baze pasirinkome Krūčiaus upeliuko ir Nemuno santaką. Belaukdamas Elentari išsiskalbiau upeliuke marškinius, kuriuos tik vienerius ir teturiu

Apskritai, iš rūbų teturiu dvejas kelnes, trejas trumpikes, dvi poras kojinių, megztinį, tuos pačius vienerius marškinius ir kepurę, o žygiuoju su basutėmis (vis dar nulis pūslių) ir nešuosi rasotų pievų ar pelkių kirtimui, iš kroksų medžiagos pagamintus, „guminius“, už guminius dvigubai (jei ne daugiau) lengvesnius. Elentari parnešė ledų, tai skaniai juos suvalgėme klegant į santaką su mama pažvejoti atėjusiai mažametei mergaitei

.
Elentari paskambinus pasitikslinti dėl autobuso iš Liškiavos, sužinojome, jog jis sugedo ir šiandien nebeatvažiuos, todėl nuėjome į kaip tik iš Druskininkų atplaukusį garlaivį pasiteirauti, ar kelionei atgal nepaimtu ir jos. Kapitonas priėmė Elentari į laivą, todėl taip norėjusi paplaukti baidarėmis, mano bendražygė dabar turėjo progą paplaukti Nemunu dar įdomiau

Žinau, jog ji dar būtų keliavusi iki pat Merkinės, jei ne namuose laukiantis sūnus, tad buvo liūdna atsisveikinti. Dėkui tau, Elentari, už tikrai šaunią ir ištvermingą kompaniją, gerą nuotaiką, pamoką apie grybus, pastebėtą machaono (ar kokio ten?

) drugelio įspūdingą vikšrą, avietes, drąsą, žvaigždžių stebėjimus, dainą, ir visą kitą – buvo smagu ne vienam žygiuoti!
Likęs vienas gana ilgai lopiau savo lazdas, kurių guminius antgalius asfaltas spėjo pragraužti netgi kiaurai. Lopams panaudojau plastikinių butelių dugnų centrus – koks tikslingas antrinis panaudojimas

. Pajudėjęs iš vietos prasukau pro vis dar vestuvinėmis nuotaikomis kupiną bažnyčios kiemą ir nupėdinau žvyrkeliu į Panarą. Žinojau, jog ten yra įsikūrusi labai veikli katalikiška bendruomenė dirbanti su priklausomybes turinčiais žmonėmis, tad jei ne nakvoti, tai bent norėjosi ją aplankyti. Pekeliui užsukęs į vieną sodybą prisipilti vandens, įsikalbėjau su vienu vaikinuku, kuris pats kaip tik šiandien baigė Merkinėje kelionę baidarėmis – pastarasis matomai manimi tikrai patikėjo

.
Atėjęs į Pilnų namų bendruomenės rezidenciją, kaip tik suspėjau sudalyvauti aštuntos valandos vakarinėje maldoje, vykusioje čia pastatytoje labai mieloje bažnyčioje. Po maldos brolis Laimonas labai draugiškai viską man aprodė, leido rinktis obuolius, pasiimti malkų, patarė nakvoti bet kurioje iš kitų žmonių pastatytoje, bet ateities viešnagėms paliktoje palapinėje (čia, pasirodo, tai labai normali praktika

) ir pakvietė ryt po rytinės maldos prisijungti prie bendrų pusryčių. Kvietė netgi pasinaudoti jų virtuve vakarienės gamybai, bet aš mandagiai atsisakiau

. Viskas čia taip jauku ir gražu, kaip kokiam Rivendeile, rimtai

. Prisirinkau sode alyvinių obuolių, o 22.00 skambant paskutiniams varpams, užsikūriau ir laužą. Užmigau palapinėje, kodėl gi ne?

"Few now remember them ... yet still some go wandering, sons of forgotten kings walking in loneliness, guarding from evil things folk that are heedless."